Antena 3 CNN Politică Iliescu vrea ca "ariviştii şi fripturiştii" cu dor de PSD să facă înainte "un stagiu în afară"

Iliescu vrea ca "ariviştii şi fripturiştii" cu dor de PSD să facă înainte "un stagiu în afară"

Iliescu vrea ca "ariviştii şi fripturiştii" cu dor de PSD să facă înainte "un stagiu în afară"
10 Iun 2010   •   14:21

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu este deranjat de "fripturişii" şi "ariviştii" care se duc acolo unde e "plăcinta" mai arătoasă. Liderul social-democrat susţine că cei plecaţi din PSD nu ar mai trebui, de principiu, să fie reprimiţi în partid, fiind necesar să facă "un stagiu în afară".

"Pe mine mă deranjează altceva: fripturiştii, ariviştii, care se duc acolo unde e plăcinta mai atrăgătoare. Ei, în Opoziţie e mai greu. De asta am spus, nu o dată, că pentru partidele serioase statutul de Opoziţie este un prilej de curăţire a rândurilor şi de mai multă moralitate în raporturile umane", a spus Iliescu.

În ceea ce priveţte posibilitatea primirii înapoi a fiilor rătăcitori, Iliescu o condiţioanează de efectuarea de către cei vizaţi a unui stagiu de activitate politică.

"Depinde. De principiu, nu. Ar trebui să facă un stagiu în afară. Unii au plecat de la PSD, a venit deja de la PDL cineva, mă rog, e un fel de deschidere conjuncturală. Eu am şi alte mesaje din partea unor membri de partid care spun că cei care au fugit să nu mai fie primiţi înapoi şi să intre forţe proaspete. E un punct de vedere al oamenilor statornici care nu prea salută asemenea mişcări şi traseiseme în viaţa politică", a mai afirmat Iliescu.

Totuşi, el a evitat să critice numirea senatorului e x-PDL Iulian Bădescu în fruntea unei filiale judeţene a PSD, apreciind că lucrurile nu trebuie privite "rigid".

"Nu dogmatic se abordează lucrurile. Nu văd rigid asemenea relaţii în viaţa unui partid, în viaţa politică în general. Depinde de calitatea omnului", a spus Iliescu.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: Iliescu
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close