Antena 3 CNN Politică Îmbrânceli şi nervi la PSD Buzău: Social-democraţii îi cer socoteală lui Ponta pentru revocarea lui Ion Vasile

Îmbrânceli şi nervi la PSD Buzău: Social-democraţii îi cer socoteală lui Ponta pentru revocarea lui Ion Vasile

Îmbrânceli şi nervi la PSD Buzău: Social-democraţii îi cer socoteală lui Ponta pentru revocarea lui Ion Vasile
Sursa foto: Victor Ponta
07 Mai 2010   •   12:23

Schimbarea din funcţie a liderului PSD Buzău, Ion Vasile de către conducerea centrală nu a liniştit apele în această organizaţie judeţeană. Senatorul beneficiază încă de susţinerea consistenţă la nivelul acestei filiale, fapt resimţit de preşedintele Victor Ponta pe propria sa piele. Venit să discute cu social-democraţii buzoieni ce e de făcut după revocarea senatorului, Ponta a asistat la îmbrânceli între partizanii lui Vasile şi cei ai primarului Constantin Boşcodeală şi a trebuit să dea explicaţii cu privire la motivele pentru care el şi restul membrilor BPN au dispus debarcarea lui Iona Vasile.
Certurile au izbucnit în momentul în care mai mulţi membri din tabăra lui Ion Vasile au fost împiedicaţi să intre în sala unde avea loc discuţia între liderii de la centru şi reprezentanţii filialei. Doi vicepreşedinţi ai organizaţiei judeţene a PSD Buzău, Achim Alstanei şi Sorin Lazăr, apropiaţi ai senatorului Ion Vasile, nu au fost lăsaţi, iniţial, să intre la discuţii, pe motiv că nu s-ar regăsi pe lista de invitaţi. Partizanii lui Ion vasile au forţat însă intrarea, cei doi fiind lăsaţi să intre în sala de şedinţe, unde Ponta îşi începuse discursul.
Ponta a justificat decizia BPN, arătând că în favoarea ei au votat toţi cei 14 membri ai conducerii, inclusiv Ion Iliescu, pe principiul "14 minţi sunt mai înţelepte decât una singura".
Nemulţumiţi, apropiaţii lui Ion Vasile i-au cerut lui Ponta să le prezinte însă motivele pentru care senatorul a fost revocat din funcţia de lider de filială, ei reamintindu-i liderului de partid că în luna septembrie a anului trecut acesta a fost reconfirmat pe funcţie, în Conferinţa Judeţeană Extraordinară a partidului, chiar în prezenţa secretarului general Liviu Dragnea.
Ponta a preferat să evite problema remarcând că Ion Vasile nu este prezent la întâlnirea de vineri, deşi lui, personal, i s-ar fi părut normal ca acesta să se afle în sala de dezbateri. Oarecum împăciuitor, Ponta a amintit că Ion Vasile şi-a anunţat, luni, în plenul Senatului demisia din grupul parlamentar al PSD şi, conform statutului partidului, acest lucru echivalează cu demisia din partid. Totuşi, ela precizat că Ion Vasile este aşteptat alături de PSD, dacă doreşte să revină asupra acestei decizii.
Senatorul Ion Vasile a fost revocat, luni, din funcţia de lider al PSD Buzău, în Biroul Permanent Naţional, imediat după această decizie el anunţând că pleacă din partid.
A doua zi, însă, Ion Vasile a declarat, la o emisiune a unui post local de televiziune, că, deşi şi-a anunţat plecarea din PSD, mai este încă membru al partidului, demisia sa fiind "formală, nu şi procedurală", şi că ia în calcul să candideze din nou la şefia filialei judeţene.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta revocare Buzau PSD explicatii
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close