Antena 3 CNN Politică Coaliţia de guvernare şi-a împărţit prefecţii, în miez de noapte. PNL pierde Capitala, prefectul va fi numit de PLUS. UDMR a luat lozul câştigător

Coaliţia de guvernare şi-a împărţit prefecţii, în miez de noapte. PNL pierde Capitala, prefectul va fi numit de PLUS. UDMR a luat lozul câştigător

PNL a pierdut Capitala cu totul, după ce, în miez de noapte, Ludovic Orban a primit lovitura decisivă, la şedinţa coaliţiei în care s-au împărţit prefecţii. 

Coaliţia de guvernare şi-a împărţit prefecţii, în miez de noapte. PNL pierde Capitala, prefectul va fi numit de PLUS. UDMR a luat lozul câştigător
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   12:30

După ore de negocieri dure, luni seara târziu, Coaliţia de guvernare a reuşit să-şi împartă prefecţii.

UDMR, marele câştigător

USR-PLUS a obţinut funcţia de prefect al Capitalei, iar UDMR a tras lozul câştigător în judeţele din Ardeal, spun surse din coaliţia de guvernare, citate de Antena 3. Covasna, Harghita, Satu Mare, Aradul şi Clujul vor fi conduse de prefecţi din partea UDMR. 

Liberalii au reuşit să păstreze Bihorul, ceea ce mai ridică puţin presiunea din teritoriu care devine apăsătoare pentru şeful partidului, Ludovic Orban. 

PNL, 23 de prefecţi

PNL va pierde, în total, 19 prefecţi, astfel că cinci vor merge la UDMR şi 14 la alianţa USR-PLUS. Liberalii deţin însă, în continuare, majoritatea judeţelor ţării, astfel că va avea 23 de prefecţi.

Sălajul merge la UDMR, judeţul din care provine Dacian Cioloş, iar Sibiul, de unde vine Dan Barna, vicepremier, va merge la PNL.

Potrivit unor surse din coaliţia de guvernare, citate de Antena 3, la aceste negocieri Ludovic Orban a ţinut foarte mult ca Bihorul şi Sibiul să meargă la PNL, ceea ce s-a şi întâmplat, pentru că Bihorul a fost mărul discordiei în coaliţia de guvernare în ultimele săptămâni.

UDMR ia Clujul

UDMR pare că este partidul care câştigă cel mai mult în urma acestor negocieri, pentru că PNL pierde Clujul care va merge la maghiari.

Potrivit surselor Antena 3, Boc şi-a dorit ca în situaţia în care nu va mai avea prefect PNL, aceasta să nu fie numit de alianţa USR-PLUS, ci de UDMR, ceea ce s-a şi întâmplat.

Alte judeţe impotante pe care le-a câştigat PNL sunt Constanţa, Iaşi, iar USR-PLUS câştigă Bucureştiul, o miză foarte importantă. Asta înseamnă şi că Traian Berbeceanu are şanse destul de mici să mai rămână prefect de Bucureşti în urma acestor negocieri.
 

×
Subiecte în articol: prefecti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close