Antena 3 CNN Politică Un impozit introdus de Guvernul Ciolacu de la 1 ianuarie a fost eliminat de senatori. Amendamentul riscă să provoace un nou scandal în coaliție

Un impozit introdus de Guvernul Ciolacu de la 1 ianuarie a fost eliminat de senatori. Amendamentul riscă să provoace un nou scandal în coaliție

Un amendament depus în Parlament scoate din joc unul dintre impozitele introduse de guvernul premierului Marcel Ciolacu de la 1 ianuarie 2024.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   15:45

Este vorba despre amendamentul depus de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc.

Textul prevede eliminarea impozitării cu 10% a concediilor medicale și a fost adoptat luni în comisiile Senatului și urma, în cursul după-amiezii, să fie supus votului în plen.

"Adoptarea amendamentului înseamnă că toți bolnavii care intră în concediu medical vor fi scutiți de această taxă nou introdusă din ianuarie.

PNL a susținut eliminarea acestei taxe pentru concediile medicale ale tuturor bolnavilor. 

La nivel de Guvern însă, atât premierul Marcel Ciolacu, cât și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, optează să fie scutiți doar anumiți bolnavi cronic, cei care suferă de cancer sau de alte boli grave și femeile în concediu de maternitate.

Impozitarea concediilor medicale, pe cale să declanșeze un nou scandal între PSD și PNL

Așadar, o scutire doar pentru unii pacienți. Rămâne de văzut dacă aceste abordări diferite vor duce la un alt scandal între PSD și PNL.

Asta, în condițiile în care vedem că în Parlament se merge pe formula de amendare a Ordonanței de urgență, care este în vigoare și produce efecte. De asemenea, Ordonanța  va trebui supusă votului și în Camera Deputaților.

O altă variantă, mai rapidă, ar fi promovarea în guvern a unui act normativ care să reglementeze eliminarea taxei pentru toate concediile medicale. Am văzut însă că doi decidenți principali, premierul și ministrul Sănătății, nu susțin această formulă.

Finalitatea acestui subiect este importantă, pentru că toți cei care-și iau condiții medicale sunt interesați să știe dacă vor încasa cu 10% mai mult sau, din contră, vor rămâne cu această taxă nou introdusă din acest an", a relatat Andreea Dumitrache, realizator Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close