Antena 3 CNN Politică În 2004, Boc propunea o lege antinepotism. În 2008, îşi angajează nepoata la Cancelarie (VIDEO)

În 2004, Boc propunea o lege antinepotism. În 2008, îşi angajează nepoata la Cancelarie (VIDEO)

În 2004, Boc propunea o lege antinepotism. În 2008, îşi angajează nepoata la Cancelarie (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
25 Feb 2009   •   14:50

Premierul Emil Boc îşi aduce la Guvern oamenii de la Cluj Napoca. Printre aceştia chiar nepoata sa, Mihaela Boc a fost angajată la cabinetul secretarului de stat Ştefania Ferencz, din Cancelaria premierului. Emil Boc afirmă, însă, că nu a avut niciun aport la angajarea nepoatei sale.
Dacă acum nu are nimic împotriva acestor tipuri de angajări, în 2004, Emil Boc, atunci preşedinte executiv al PD, arăta cu degetul către PSD şi propunea o lege antinepotism.
Mihaela şi Emil Boc au lucrat împreună încă de pe vremea când premierul era primar la Cluj-Napoca. Chiar şi aşa, premierul neagă că ar fi avut vreo "contribuţie" în angajarea nepoatei sale la cabinetul secretarului de stat Ştefania Ferencz.
Deşi şi-a angajat nepoata de curând, premierul a decis că numărul angajaţilor de la Cancelaria premierului se va înjumătăţi. Pentru cei disponibilizaţi Guvernul a propus acordarea de salarii compensatorii.

În martie 2004, Emil Boc anunţa că formaţiunea sa va iniţia o propunere legislativă pentru interzicerea angajărilor şi numirilor în unele funcţii pe baza relaţiilor de rudenie.
"Mii de tineri competenţi nu mai au speranţa ca ţara lor mai are nevoie de ei, în timp ce odraslele nomenclaturii PSD se bucură de cele mai bune case si de cele mai importante functii. Nepotismul practicat de Guvernul Adrian Nastase a depăsit orice masură", afirma Emil Boc la acea vreme.

Au urmat alte acuze la adresa Alinei Puwak, angajată o vreme la Ministerul condus de mama ei, Hildegard Puwak, dar şi a Dacianei Sarbu, fiica ministrului Agriculturii, pentru care s-a înfiinţat un post de secretar de stat pentru probleme de tineret.
Toate au fost, însă, uitate. Mai precis, odată cu numirea în funcţia de şef al Executivului a lui Emil Boc.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close