Antena 3 CNN Politică În căutarea sloganului de campanie. Candidatul Kelemen Hunor a inventat iPhone-ul electoral

În căutarea sloganului de campanie. Candidatul Kelemen Hunor a inventat iPhone-ul electoral

În căutarea sloganului de campanie. Candidatul Kelemen Hunor a inventat iPhone-ul electoral
Sursa foto: Kelemen Hunor
09 Oct 2009   •   14:13

Candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor a găsit o soluţie mai puţin ortodoxă de a-şi face campanie electorală înainte de debutul legal al cursei electorale pentru Cotroceni. El a iniţat un concurs cu premii pe site-ul său personal menit a-l recompensa pe cel care va veni cu cel mai bun afiş şi mesaj electoral care să-l reprezinte. Deşi, oficial, iniţiativa se doreşte o acţiune de cointeresare a cetăţeanului şi de sondare a imaginii pe care acesta o are despre un candidat prezidenţial, măsura serveşte în fapt la popularizarea lui Kelemen Hunor şi chiar influenţarea votului posibililor alegători prin oferirea de bunuri, mai ales că liderul udemerist recomandă curioşilor să-şi convingă prietenii, vecinii şi rudele să acceseze pagina sa de net.

"Creează un afiş electoral sau un logo pentru Kelemen Hunor. "Ingredientele" le poţi descărca aici, culorile şi tehnica (poză, desen, etc.) le alegi şi le foloseşti cum crezi de cuviinţă. Poţi să intri în competiţie şi creând un excelent slogan electoral. Concursul se derulează începând cu data de 6 octombrie 2009 până la data de 16 octombrie 2009. Fiecare afiş va trebui votat, astfel că după munca creativă, competitorul va trebui să înceapă o mobilizare masivă. Va trebui să-şi anunţe prietenii, rudele, vecinii, foştii sau actualii colegi de clasă sau de facultate să viziteze site-ul www.kelemenhunor.ro/concurs şi să voteze pentru propriul tău afiş" se arată pe site-ul candidatului prezidenţial.

Câştigător va fi ales acela care va întruni cele mai multe voturi pe site pentru afişul electoral creat. Deja în cursa pentru Iphone-ul electoral s-au înscris 86 de concurenţi cu diferite afişe şi mesaje electorale care-l înfăţişează pe candidatul Uniunii în diferite ipostaze.

Legea electorală interzice însă oferirea de bunuri care ar putea influenţa votul unui posibil alegător. ?Oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi?, se arată în textul acestei legi.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close