Antena 3 CNN Politică În numele tatălui: EBA, avocatul proiectului ?Conducta Petrolieră Constanţa- Trieste? la PE (VIDEO)

În numele tatălui: EBA, avocatul proiectului ?Conducta Petrolieră Constanţa- Trieste? la PE (VIDEO)

În numele tatălui: EBA, avocatul proiectului ?Conducta Petrolieră Constanţa- Trieste? la PE (VIDEO)
Sursa foto: Elena Bãsescu
08 Oct 2009   •   15:21

Mezina şefului statului promovează şi la Bruxelles acţiunile de politică externă a le tatălului său. Eurodeputata Elena Băsescu a luat astăzi cuvântul în plenul legislativului european pentru a susţine proiectul energetic al Conductei Petroliere Pan-Europeană Constanţa ? Trieste (PEOP) pe care l-a comparat ca importanţă cu proiectul Nabucco. Motivând că gazul nu reprezintă singura sursă energetică pentru Europa, Elena Băsescua a pledat pentru asigurarea securităţii energetice prin diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu hidrocarburi, cum ar fi promovarea unui coridor sudic pentru transportul de petrol. Probabil din cauza emoţiilor, EBA a reuşit să strecoare în discursul său şi o cacofonie: "Avem pe masă un proiect care poate căpăta aceeaşi importanţă strategică ca şi Nabucco."

DISCURSUL ELENEI BĂSESCU ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN


"Salutăm semnarea acordului privitor la proiectul Nabucco, la data de 13 iulie, la Ankara. Gazul, însă, nu reprezintă singura sursă energetică pentru statele europene. Trebuie să avem aceeaşi abordare în ceea ce priveşte alimentarea cu ţiţei a Europei, prin promovarea unui coridor sudic. Avem pe masă un proiect care poate căpăta aceeaşi importanţă strategică ca şi Nabucco, şi anume Conducta Petrolieră Pan-Europeană Constanţa ? Trieste (PEOP). Această conductă va lega resursele de ţiţei din Marea Caspică prin terminalul georgian de la Supsa, şi apoi mai departe, prin portul Constanţa, pe conducta, până la Trieste", a susţinut Elena Băsescu.
Ea a menţionat angajamentele asumate de România în domeniul securităţii energetice. "Asigurarea securităţii energetice a statelor şi cetăţenilor noştri se realizează prin diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu hidrocarburi. Din acest punct de vedere, România şi-a asumat dezvoltarea unui terminal portuar la Constanţa, capabil să preia gaz natural lichefiat, care urmează a fi distribuit apoi către alţi consumatorii europeni", a subliniat europarlamentarul român.
Intervenţia mezinei preşedintelui în PE vine după ce, recent, Traian Băsescu anunţa că se are în vedere extinderea activităţii companiei azere Socar în Uniunea Europeană prin România, inclusiv prin pomparea unor cantităţi importante de ţiţei către Trieste din postul Constanţa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu conducta Securitate
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close