Antena 3 CNN Politică În plin scandal al concedierilor, nepoata premierului Boc a fost angajată la Cancelarie

În plin scandal al concedierilor, nepoata premierului Boc a fost angajată la Cancelarie

În plin scandal al concedierilor, nepoata premierului Boc a fost angajată la Cancelarie
Sursa foto: Emil Boc
25 Feb 2009   •   09:43

O nouă grupare de la Cluj se formează la Palatul Victoria. Nu este vorba de aripa PSD, ci de colaboratori ai lui Emil Boc. După ce sute de oameni au fost concediaţi de la Guvern, premierul a angajat pe locurile libere zeci de clujeni. Printre aceştia, chiar nepoata sa, Mihaela Boc, a fost angajată la cabinetul secretarului de stat Ştefania Ferencz, din Cancelaria premierului.
Mihaela şi Emil Boc au lucrat împreună încă de pe vremea când premierul era primar la Cluj-Napoca.
În schimb, numărul angajaţilor de la Cancelaria premierului se va înjumătăţi. Pentru cei disponibilizaţi, Guvernul a propus acordarea de salarii compensatorii.
Funcţionarii disponibilizaţi au cerut însă mai mult - 10 remuneraţii. Negocierile între sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici şi reprezentanţii Cancelariei au început miercuri.
În sprijinul funcţionarilor au sărit şi liberalii. PNL a solicitat Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituţională ordonanţa prin care au fost daţi afară unii dintre angajaţii de la Cancelaria premierului.

Procesul de restructurare a Cancelariei premierului va fi încheiat în 30 zile. Cei 167 de funcţionarii guvernamentali care vor fi păstraţi nu vor mai trebui să susţină un test de verificare a cunoştinţelor.
Angajarea nepoatei lui Emil Boc în Guvern a reprezentat şi un caz de exclusivitate ratată în media.
Vezi aici modul în care această ştire a fost prezentată publicului.
Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close