Antena 3 CNN Politică Încă un important pesedist s-a înscris în partidul lui Diaconu. Cât de probabilă este trecerea lui Victor Ponta la PRU

Încă un important pesedist s-a înscris în partidul lui Diaconu. Cât de probabilă este trecerea lui Victor Ponta la PRU

Încă un important pesedist s-a înscris în partidul lui Diaconu. Cât de probabilă este trecerea lui Victor Ponta la PRU
29 Aug 2016   •   19:15

Deputatul Mihai Sturzu și-a anunțat, luni,  înscrierea în Partidul România Unită, partidul condus de Bogdan Diaconu. Decizia vine după ce alți doi parlamentari și-au anunțat, luni, însrierea în PRU.

Fostul lider al TSD, deputatul Mihai Sturzu, a anunțat că se va înscrie în Partidul România Unită, potrivit DC News.

Mihai Sturzu a demisionat din PSD, în decembrie 2015, după un conflict dur cu Liviu Dragnea în urma congresului TSD, unde Sturzu i-a cerut demisia liderului PSD și organizarea unui congres al partidului.

Ulterior, Mihai Sturzu a candidat în calitate de independent la Primăria Brașov, obținând circa zece la sută din numărul de voturi.

În ultimele zile, PRU s-a întărit cu deputații Marius Manolache, Mario Caloianu, Camelia Khraibani, Răzvan Tănase, Dorin Petrea, Ion Eparu, dar și cu senatorii Constantin Popa și Daniel Savu.

De asemenea, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada a devenit director de comunicare și purtător de cuvânt al PRU.

Subiectul a fost comentat în ediţia de luni seară a emisiunii ''La ordinea zilei'', de la Antena 3.

Potrivit lui Radu Tudor, este evident faptul că mai mulţi apropiaţi ai lui Victor Ponta merg în PRU, partid al cărui lider a declarat public că îl aşteaptă pe fostul lider PSD.

''Mihai Sturzu a avut foarte buna relaţie cu Victor Ponta, a plecat în urma unor diferende cu Liviu Dragnea, a fost şeful TSD în mandatul lui Victor Ponta - deci, dacă e să facem nişte asocieri pur jurnalistice, nepolitice, nepoliţieneşti: nişte apropiaţi ai lui Victor Ponta se duc către un partid'', a spus Radu Tudor

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, anunţă aproape zilnic nou nume de parlamentari PSD şi PMP care trec la Partidul România Unită.

Deputatul PSD, Bogdan Niculescu Duvăz a afirmat, în emisiunea La Ordinea zilei, că Victor Ponta şi-ar pierde credibilitatea dacă ar da curs invitaţiei lui Bogdan Diaconu în PRU.

''Prin toată foiala asta, singurul lucru care se obţine este să-i scadă şansele PSD-ului să guverneze. Eu nu cred că Ponta se va alia acestei mişcări, chiar dacă poate nu este o mişcare pe care să o respingă apriori, dar Ponta nu are de câştigat, are de pierdut din credibilitatea publică pe toată foiala aceasta, cum şi PSD-ul are de pierdut dacă Ponta nu îi este alături, pentru că este persoana cu cea mai mare crdibilitate din PSD la ora asta. Deci foarte simplu spus: PSD-ul are de pierdut, Ponta are de pierdut, cine are de câştigat?'', a spus Duvăz.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close