Antena 3 CNN Politică Incendii în PDL. Cine va prelua conducerea partidului?

Incendii în PDL. Cine va prelua conducerea partidului?

Incendii în PDL. Cine va prelua conducerea partidului?
18 Iun 2012   •   22:37

Demisia lui Emil Boc a stins un incendiu în PDL, dar a aprins alte 3. După ce fostul premier a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, s-au conturat în prima linie 3 tabere care şi-au aruncat deja mănuşa. Toate speră să pună mâna pe putere. Dacă va mai rămâne ceva din partid. Parlamentarii PDL abandonează nava.

Odată făcut pasul în spate au ieşit în faţă nemulţumiţii din partid, grupaţi deja în 3 tabere rivale şi cu armele pregătite. Una care îl susţine pe Vasila Blaga pentru funcţia de preşedinte.

"Dacă nu va fi altcineva mai bun il voi susţine,eu am spus asta şi anul trecut în mai că îl susţin pe Vasile Blaga că mi se pare că este cel mai bun dintre cei care şi-au depus candidatura, a declarat Radu Berceanu.

... alta care îl vrea pe finul lui Traian Băsescu, Gheorghe Falcă, uns preşedinte. Şi o a treia tabără care şi-l doreşte în fruntea partidului pe preferatul Cotrocenilor, Mihai Răzvan Ungureanu. Însă de la dorinţă la faptă e cale lungă.

"Discutăm despre o situaţie nerealistă pentru că în momentul de faţă Mihai Răzvan Ungureanu nu este mebru de partid", a declarat  Roberta Anastase, preşedintele camerei deputaţilor.

În timp ce unii au rezolvat deja dilemele ancestrale, alţii încă sunt pierduţi în "meandrele concretului", după cum ar spune un înţelept al politicii.

"În primul rând vreau să văd câştigătorul moţiunii, ce program are şi dacă în acel program mă pot regăsi şi eu, deci e prematur" a spus Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL.

Azi, doi senatori PDL şi-au anuţat demisia în plen chiar sub nasul lui Vasile Blaga. Aurelian Prodan şi Tudor Udriştoiu. Cei care au rămas mizează pe convenţia din 30 iunie, când speră ca preşedintele şi echipa aleasă vor putea suda partidul şi-l vor putea pregăti pentru alegerile parlamentare.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close