Antena 3 CNN Politică Începe congresul PNL. Doi contracandidaţi la funcţia de preşedinte şi 57 pentru 31 vicepreşedinţi

Începe congresul PNL. Doi contracandidaţi la funcţia de preşedinte şi 57 pentru 31 vicepreşedinţi

Începe congresul PNL. Doi contracandidaţi la funcţia de preşedinte şi 57 pentru 31 vicepreşedinţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Iun 2014   •   14:51
Astăzi începe congresul PNL. Liberalii îşi adoptă astăzi noul statut, iar mâine îşi vor alege preşedintele, dar şi cei 31 de vicepreşedinţi. Noua conducere a PNL va fi aleasă, conform noului Statut, prin vot uninominal, spre deosebire de votul de listă aplicat la ultimele alegeri ale liberalilor.

Printre cei care s-au înscris în cursa pentru şefia PNL se numără Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe.

La congres va participa şi fostul preşedinte Crin Antonescu. De asemenea, pe lista celor înscrişi pentru a fi ales vicepreşedinte PNL figurează şi primarul Bacăului, Romeo Stavarache, eliberat după ce a fost reţinut ieri într-un dosar de corupţie.
 
Principala modificare a statutului se referă la modificarea doctrinei, care se tranformă din liberalism în creştin democraţie. Este necesară această modificare pentru ca cei de la PPE să poată să îi primească pe liberali în familia lor politică, în septembrie.

Sâmbătă vor ava loc alegerile pentru funcţia de preşedinte, pentru cele 31 de posturi de vicepreşedinţi din cei 57 de parlamentari, europarlamentari, aleşi locali sau lideri de filiale care s-au înscris în cursă. De asemenea, va fi desemnat şi secretarul general, care este numit de preşedinte. 
 
Vacantarea funcţiei de preşedinte PNL i-a adus în competiţie pe actualul preşedinte interimar al partidului, Klaus Iohannis, şi pe senatorul Ioan Ghişe. Acesta din urmă va candida şi pentru poziţia de vicepreşedinte PNL. 
 
De această dată sunt supuse votului Congresului PNL 31 de funcţii de vicepreşedinte, depunându-şi candidatura 57 de pretendenţi. 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Congres PNL Ioan Ghise Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close