Antena 3 CNN Politică Penitență part-time. Liberalii propun ca unii condamnați să stea la închisoare doar în weekenduri

Penitență part-time. Liberalii propun ca unii condamnați să stea la închisoare doar în weekenduri

Penitență part-time. Liberalii propun ca unii condamnați să stea la închisoare doar în weekenduri
13 Oct 2016   •   11:20

Liberalii vor ca cei care sunt condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare să facă puşcărie doar în weekend, iar în restul săptămânii să facă muncă în folosul comunităţii.

Senatorii PNL spun că astfel nu se vor mai aglomera penitenciarele, iar accentul se va pune şi pe partea de reeducare şi reintegrare în societate.

Reporterul Antena 3 Vasile Marcu are mai multe informaţii:

Cristina Pocora, deputat PNL, a explicat, într-o intervenție telefonică la emisiunea Previziuni, realizată de Adrian Ursu și Nadina Câmpean, că este vorba despre mai multe măsuri alternative.

“Sunt patru mari cazuri în care nu se poate beneficia de aceste patru măsuri alternative. Nu se aplică infracțiunilor de corupție, cu violență, de serviciu sau persoanelor care recidivează. Și sunt patru tipuri de măsuri. Vorbim de arestul la domiciliu, cu accent pe brățara electronică și solicităm ca în bugetul din 2017 să se acorde finanțare pentru această brățară, prevăzută de mult în legislație. Și solicităm autorităților să facă această achiziție. Doi – regimul fracționar – de o astfel de măsură pot beneficia persoanele condamnate până la trei ani de închisoare, dar, repet, cu condițiile pe care le-am menționat la început. Apoi vorbim de regim mixt, care înseamnă muncă în folosul comunității în timpul săptămânii și detenție în weekend în centru special și muncă în folosul comunității. Societatea civilă este foarte deschisă și încântată de acest proiect de lege și aș vrea să vă subliniez că astfel de lucruri se întâmplă și în Belgia, Olanda și Spania.”

×
Subiecte în articol: societate PNL masura weekend inchisoare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close