x close

Incident la Parlament: Oamenii care vroiau să urmărească dezbaterea moţiunii, împiedicaţi să ajungă la balcoanele din sală

de Antena3.ro    |    27 Oct 2010   •   09:43
Incident la Parlament: Oamenii care vroiau să urmărească dezbaterea moţiunii, împiedicaţi să ajungă la balcoanele din sală  429 Foto: Mediafax

Incident la Parlament, unde mai mulţi oameni care vroiau să urmărească dezbaterea moţiunii de cenzură nu au fost lăsaţi să ajungă la balcoanele din sala de plen. De asemenea, forţele de ordine din interiorul Parlamentului nu permit presei să filmeze dezbaterea din sala de plen. În Parlament, există mai multe bariere pentru jurnalişti.

Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie va fi dezbătută şi votată în Parlament începând cu ora 11:00. Votul va fi secret cu bile. Textul moţiunii de cenzură a fost citit săptămâna trecută în Parlament, de către viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu. Aceasta conţine mai multe motive pentru care Guvernul Boc ar trebui să pice.

Pentru ca moţiunea să treacă şi Guvernul să pice este nevoie de votul a 236 de parlamentari, dintr-un total de 470. Liderii Opoziţiei sunt optimişti în ceea ce priveşte succesul moţiunii şi susţin că au destule voturi pentru ca ea să treacă. Moţiunea este ce-a de-a cincea de la instalarea lui Emil Boc la Palatul Victoria.

Marţi seară, numărul voturilor de care Opoziţia mai avea nevoie pentru ca moţiunea să treacă ajunsese la 2. În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că există doi parlamentari susţinători ai puterii care vor vota în favoarea moţiunii.


Citeşte mai multe despre:

motiune de cenzura parlament incident
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati