Antena 3 CNN Politică Incidente electorale în Mureş: Afişe rupte, murdărite sau lipite în locuri neautorizate

Incidente electorale în Mureş: Afişe rupte, murdărite sau lipite în locuri neautorizate

Incidente electorale în Mureş: Afişe rupte, murdărite sau lipite în locuri neautorizate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Iun 2012   •   18:23

În judeţul Mureş, un număr de 38 de incidente electorale au fost semnalate în această campanie pentru alegerile locale, în cazul a zece dintre ele fiind date amenzi în valoare totală de 6.600 de lei, informează Mediafax.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Livia Popa, că de la începutul campaniei electorale în judeţ au fost înregistrate 38 de reclamaţii privind incidente electorale, referitoare la înscrierea pe listele de candidaţi a unor persoane fără ştiinţa lor, amplasarea de materiale de propagandă electorală în alte locuri decât cele convenite, ruperea, murdărirea, deteriorarea, distrugerea mijloacelor de propagandă electorală, oferirea de bunuri şi afirmaţii denigratoare.
   
Din cele 38 de incidente electorale, în zece cazuri s-au dat amenzi în valoare de 6.600 de lei.
   
"Au fost zece incidente de natură contravenţională în care au fost aplicate 14 sancţiuni, în valoare de 6.600 de lei, în timp ce alte şase nu s-au confirmat. Incidentele au fost reclamate în tot judeţul şi în general se referă la ruperea, murdărirea, deteriorarea, distrugerea de afişe şi amplasarea materialelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele convenite", a spus Popa.
   
Potrivit acesteia, din totalul de 38 de incidente electorale, un număr de 11 sunt "în lucru", iar 27 au fost finalizate.
   
Din cele 27, un număr de 11 se referă la cauze penale, legate de Legea 67/2004 şi Codul Penal. În cazul a nouă dintre acestea Parchetul a formulat deja soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP). Celelalte două se referă la furtul unui banner, la Vidrasău, şi la o infracţiune de ameninţare, la Acăţari, ambele fiind cu autor necunoscut, a mai spus Popa.
   
Poliţia mureşeană anunţa, în 25 mai, că a deschis o anchetă după ce familia primarului UDMR din Acăţari, Osvath Csaba, care candidează pentru un nou mandat, a descoperit că, noaptea, cineva a pus un afiş electoral pe poartă, "prinzând" poza acestuia cu un cuţit chiar în dreptul feţei.
   

×
Subiecte în articol: campanie electorala
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close