Antena 3 CNN Politică Incidente între tinerii liberali şi jandarmi la marşul TNL din Piaţa Victoriei

Incidente între tinerii liberali şi jandarmi la marşul TNL din Piaţa Victoriei

Incidente între tinerii liberali şi jandarmi la marşul TNL din Piaţa Victoriei
Sursa foto: Foto: Antena 3
07 Mai 2011   •   16:24

Participanţii la marşul tinerilor liberali au avut, sâmbătă, o ceartă verbală cu reprezentanţii Jandarmeriei privind amplasarea unei "ţepe" în faţa sediului Guvernului, informează Mediafax. Incidentul a fost depăşit în urma intervenţiei liderilor PNL.
   
Seniorul liberal Dinu Zamfirescu împreună nou-alesul preşedinte al TNL, Florin Alexe au avut o discuţie contradictorie cu reprezentanţii Jandarmeriei, atunci când au încercat să amplaseze "ţepe" în faţa sediului Guvernului, din Piaţa Victoriei.
   
Reprezentanţii Jandarmeriei au spus că protocolul încheiat cu Primăria Capitalei privind desfăşurarea marşului nu prevedea traseul prin faţa Guvernului şi i-au îndrumat în zona din stânga Palatului Victoria, la intersecţia cu strada Paris. La intervenţia lui Crin Antonescu, preşedintele PNL şi al lui Varujan Vosganian, "ţepele" au fost aşezate în zona indicată de Jandarmerie.
   
Unii participanţi la marş au scandat "Ieşi afara, javră ordinară!".
   
După ce au depăşit zona Pieţei Victoriei, mulţi participanţi la marş, veniţi din ţară s-au împrăştiat, îndreptându-se spre autocarele care trebuie să-i ducă acasă.

 


Conferinţa Naţională a TNL, reunită sâmbătă la Romexpo, l-a ales, cu 773 de voturi "pentru", pe Florin Alexe în funcţia de preşedinte al tinerilor liberali, informează Mediafax.

La Conferinţa Naţională au fost prezenţi 810 delegaţi. Au fost exprimate 793 de voturi, dintre care 773 "pentru", iar 20 anulate.
   
Florin Alexe a fost ales astfel pentru al doilea mandat consecutiv. Alexe a fost singurul candidat
   
Totodată, a fost ales şi noul BPN al TNL şi au fost adoptate 15 rezoluţii.
   
În cadrul Conferinţei Naţionale a TNL a fost lansat şi imnul de campanie "În luptă cu puterea", cântat pe scenă de formaţia "Moromeţii".
   
La finalul reuniunii, cei circa 8.000 de tineri liberali s-au încolonat şi au plecat în marş de protest de la Romexpo către Piaţa Victoriei.

×
Subiecte în articol: mars Romexpo Piata Victoriei
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close