Antena 3 CNN Politică Incidentele electorale continuă: 5 ştampile, dispărute. Preşedintele unei secţii de votare, amendat

Incidentele electorale continuă: 5 ştampile, dispărute. Preşedintele unei secţii de votare, amendat

Incidentele electorale continuă: 5 ştampile, dispărute. Preşedintele unei secţii de votare, amendat
22 Noi 2009   •   16:36

Incidentele electorale se înmulţesc pe măsură ce ora de închidere a secţiilor de votare se apropie.

Mai multe ştampile au dispărut în câteva zone din ţară, iar preşedintele unei secţii de votare a fost amendat după ce s-a descoperit că a luat ştampilele de vot acasă sâmbătă noapte.

În Suceava, două ştampile au dispărut de la secţiile de votare din comunele Slatina şi Adâncata. Ambele incidente au fost reclamate în jurul orei orei 14:40. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, citat de Mediafax. Potrivit acestuia, procesul de votare nu a fost afectat în urma incidentelor, însă reprezentanţii Biroul Electoral Judeţean din Suceava iau în calcul posibilitatea înlocuirii preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din comuna Slatina, unde se pare că au avut loc mai multe incidente de acest fel.


În Constanţa, două ştampile de vot au dispărut de la secţiile 63 şi 145. Nici în acest caz procesul electoral nu a fost întrerupt, potrivit autorităţilor citate de sursa precizată.

De asemenea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj a fost sesizat despre lipsa unei ştampile de vot de la secţia nr.144 din Cluj-Napoca.

Probleme au fost şi la Iaşi, unde preşedintele secţiei de votare din comuna Bivolari a fost amendat de Poliţie pentru că a luat acasă ştampile de vot în noaptea de sâmbătă spre duminică. Acesta este nevoit acum să achite suma de 1.000 de lei.

Dacă aveţi informaţii despre incidente petrecute la secţiile de votare, sau aţi sesizat nereguli, puteţi încărca imagini pe site-ul VideoNews sau le puteţi trimite pe adresa [email protected].

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri incidente
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close