Antena 3 CNN Politică Încurajările lui Băsescu către Raluca Turcan: ?Ce-ai făcut la Sibiu, doar 44%?"

Încurajările lui Băsescu către Raluca Turcan: ?Ce-ai făcut la Sibiu, doar 44%?"

Încurajările lui Băsescu către Raluca Turcan: ?Ce-ai făcut la Sibiu, doar 44%?"
Sursa foto: Raluca Turcan
26 Noi 2009   •   12:02

Rezultatele modeste obţinute de PDL în anumite judeţe care figurau pe harta partidului ca fiefuri portocalii au fost doar uşor criticate de beneficiarul efortul de campanie al acestui partid, Traian Băsescu. Venit la şedinţa Colegiului Director de joi pentru a-şi mobiliza susţinătorii, Băsescu i-a încurajat pe cei prezenţi, amintind că au obţinut un uşor avans, dar a recunoscut că ar fi preferat să aibă o poziţie de start mai bună pentru turul doi. În schimb, a tachinat-o uşor pe soţia purtătorului său de cuvânt prezidenţial, Raluca Turcan care, din poziţia de lider al PDL Sibiu, a obţinut cel mai bun rezultat în fieful primarului Klaus Iohannis, unde liberalii îşi puneau mari speranţe. Şeful statului le-a mai recomandat democrat-liberalilor să colaboreze mai bine cu ţărăniştii în campania pentru turul doi şi le-a sugerat să nu se descurajeze din cauza condiţiilor grele de candidatură în care este singur împotriva tuturor şi discreditat de televiziuni.

Chiar înainte de începerea şedinţei, Băsescu i-a felicitat pe unii lideri de filiale. El s-a adresat Ralucăi Turcan, întrebând-o glumeţ: "Raluca, ce-ai făcut la Sibiu, doar 44%?". Preşedintele s-a arătat mulţumit şi de rezultatul de la Tulcea.

Traian Băsescu i-a încurajat pe democrat-liberali, afirmând că scorul pe care l-a obţinut "singur" în primul tur al prezidenţialelor - 32,5% - este "un salt extraordinar", ţinând cont de criză şi în condiţiile în care, în 2004, a obţinut 33,9% având în spate o alianţă.

"Am vrut să vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut în primul tur. Vreau să vă precizez: aduce-ţi-vă aminte că în 2004, în alianţă, am luat 33,9%. De data aceasta, la Preşedinţie, am luat 32,5 % singur. Este după părerea mea un salt extaordinar. Nu se fac procente peste noapte, mai ales într-o ţară care are probleme de criză economică. Oamenii sunt nemulţumiţi", a declarat Băsescu.

Preşedintele a amintit că a candidat în condiţii grele, invocând măsurile mai puţin populare asumate "de comun acord cu premierul Emil Boc", cu scopul de a evita derapajul economic, dar şi "discreditarea sa" din partea posturilor de televiziune.

"Am stabilit să nu frânăm procesele de restructurare a aparatului bugetar, să nu frânăm procesele de reaşezare pe baze corecte a sistemului de salarizare şi a sistemului de pensii, să dăm atenţie menţinerii în deficitul bugetar şi, decât să se reducă salariile, mai bine să se ia nişte zile libere. Deci, în plină campanie, noi ne-am asumat aceste măsuri pentru că trebuiau luate, ca să nu intrăm într-un derapaj. Nu avem situaţii ca la alte alegeri, în care Guvernul aruncă cu bani şi pe urmă mai vede el ce face, sau, de regulă, vede următorul Guvern ce face. Candidatura mea este o candidatură care se derulează în condiţii grele", a subliniat candidatul susţinut de PDL, care a mai adăugat că "de 3 ani, după ce am câştigat referendumul, televiziunile au mers pe programe sistematice de discreditare".

Preşedintele a făcut apel la membrii PDL să colaboreze în teritoriu, în campanie, cu "nucleele PNŢCD". "Ce am observat în teritoriu: chiar vă puteţi bizui pe nucleele PNŢCD, care sunt extrem de ataşate de ideea că participă la o competiţie prezidenţială. Vă rog să cooperaţi foarte bine cu ei. Ne auzim pe 6, după ora 21.00, cu un rezultat în mod cert favorabil", le-a recomandat Băsescu.

Şedinţa Colegiului Director al PDL de astăzi este dedicată atât analizei rezultatelor slabe obţinute în primul tur al prezidenţialelor în mai multe judeţe, inclusiv fief-uri ale democrat-liberalilor, cât şi găsirii de soluţii şi strategii pentru ameliroarea scorului electoral în turul doi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close