Antena 3 CNN Politică Încurajat de votul pentru Ungureanu în fruntea SIE, PNL vrea să dărâme Guvernul Ponta

Încurajat de votul pentru Ungureanu în fruntea SIE, PNL vrea să dărâme Guvernul Ponta

Încurajat de votul pentru Ungureanu în fruntea SIE, PNL vrea să dărâme Guvernul Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iul 2015   •   07:27

Votul în favoarea instalării lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost văzut de PNL ca o pregătire pentru răsturnarea guvernului Ponta. Copreşedinţii PNL vorbesc despre o nouă coaliţie formată în Parlament care poate trece o moţiune de cenzură împotriva Executivului.

PSD îl aşteaptă pe Victor Ponta să vină din Turcia ca să lămurească poziţia UNPR pe viitor şi cât de puternică mai este coaliţia.

Liderii PNL sunt convinşi că majoritatea pe care au întrunit-o la votul pentru numirea şefului SIE ar putea fi repetată. Opoziţia a trecut imediat la ameninţări la adresa Guvernului Ponta.

"Avem majoritatea parlamentară pe proiecte importante", a spus liderul PNL, Alina Gorghiu.

"Exceptand PSD, PMP şi partidul domnului Tăriceanu, voturi au venit din toate grupurile parlamentare. Am demonstrat capacitatea PNL de a coagula voturi, (...) suficiente pentru investirea guvernului", a spus Vasile Blaga.

Noul şef al spionilor a cerut modificarea de urgenţă a legilor siguranţei naţionale şi, în mod neaşteptat pentru un director al SIE, a vorbit şi el despre aparenta majoritate nou formată

Mihai Razvan Ungureanu a fost susţinut pentru sefia SIE de votul aceloraşi liberali care in urma cu trei ani l-au dat jos de la Guvernare, pentru că făceau parte la vremea respectiva din USL, alaturi de PSD. Fostul preşedinte PNL, Crin Atonescu s-a abţinut de la vot, invocând motive personale

×
Subiecte în articol: guvernul ponta
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close