Antena 3 Politică Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani și văduve de razboi, adoptată de Guvern: Suma va fi neimpozabilă

Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani și văduve de razboi, adoptată de Guvern: Suma va fi neimpozabilă

de Mia Lungu    |    09 Iun 2021   •   18:30
Indemnizaţie de gratitudine pentru invalizi, veterani și văduve de razboi, adoptată de Guvern: Suma va fi neimpozabilă
Sursa foto: Hepta

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Potrivit unui comunicat al MApN, prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.

Pentru anul în curs, indemnizația va fi în valoare de 2.690 de lei, sumă neimpozabilă

Indemnizaţia de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizaţia de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război.

"Statul român îşi exprimă astfel recunoştinţa, respectul şi admiraţia faţă de cei care şi-au pus viaţa în slujba ţării, venind cu o reparaţie morală şi materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari", precizează sursa citată.

În România, arată MApN, conform evidenţelor oficiale, existau, la momentul adoptării ordonanţei de urgenţă, un număr de 2.521 de beneficiari ai acestui drept.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close