Antena 3 CNN Politică Independenţii fac tapaj pe interesul naţional: Constituţia trebuie să respecte voinţa românilor (VIDEO)

Independenţii fac tapaj pe interesul naţional: Constituţia trebuie să respecte voinţa românilor (VIDEO)

Independenţii fac tapaj pe interesul naţional: Constituţia trebuie să respecte voinţa românilor (VIDEO)
Sursa foto: independenti
15 Mar 2010   •   17:09

Grupul parlamentarilor independenţi susţine iniţiativa modificării constituţiei, dorită de preşedintele Traian Băsescu. După consultările care au avut loc luni la Cotroceni, independenţii au declarat că modificarea legii fundamentale a statului trebuie să servească interesului naţional. Opinia exprimată de majoritatea românilor la referendum nu este negociabilă.

?Noi cei 30 de parlamentari independenţi suntem în primul rând în slujba poporului şi nu a partidelor, am avut de ales între partide şi principii. Am ales principiile. Când în România era o perioadă de criză, noi am generat stabilitate, am generat guvernare? a spus Gabriel Oprea, liderul grupului.

Şi Cristian Diaconescu, recent trecut în tabăra independenţilor, a subliniat nevoia ca legea fundamentală a statului să fie clară.

?Am ajuns o ţară în care Curtea Constituţionalkă decide în privinţa aplicării legilor. Odată cu intrarea tratatului de la Lisabona în vigoare există o serie de prevederi cu privirea la suveranitatea statului, care trebuie să se reflecte în constituţie. În acest moment, mecanismul politic în România este inapt şi incapabil de a găsi soluţii care în mod normal ar trebui să fie căutate. Am transmis o serie de propuneri în ceea ce priveşte modificarea constituţiei? a declarat Cristian Diaconescu la ieşirea de la consultări.

Reprezentanţii PNL, PSD şi PC au părăsit consultările de la Cotroceni la scurtă vreme de la începerea acestora, nemulţumiţi de faptul că independenţii au fost invitaţi de preşedintele Băsescu. Acesta declara că nu doreşte modificarea constituţiei numai în sensul diminuării numărului de parlamentari, ci şi clarificarea unor prevederi cu privire la separaţia puterilor în stat.



Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close