Antena 3 CNN Politică Inspecţia Judiciară: Declarațiile lui Ponta la adresa procurorului din dosarul Turceni-Rovinari au afectat independența justiției

Inspecţia Judiciară: Declarațiile lui Ponta la adresa procurorului din dosarul Turceni-Rovinari au afectat independența justiției

Inspecţia Judiciară: Declarațiile lui Ponta la adresa procurorului din dosarul Turceni-Rovinari au afectat independența justiției
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Sep 2015   •   17:16

Inspecția Judiciară (IJ) a constatat că declarațiile premierului Victor Ponta la adresa procurorului care s-a ocupat de dosarul "Turceni-Rovinari" au fost de natură să aducă atingere independenței şi prestigiului justiției, au declarat, marți, oficiali ai IJ, informează Agerpres.

 
Este vorba de Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe premier în dosarul "Turceni- Rovinari".
 
Consecința concluziilor Inspecţiei Judiciare este că, prin afirmațiile făcute de şeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar.
 
Raport IJ a fost înaintat Consiliului Superior al Magistraturii, care îl va discuta într-o viitoare şedință şi urmează să decidă dacă îl va însuşi sau nu.
 
Sesizarea IJ a fost făcută la solicitarea Adunării Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmațiile făcute de Victor Ponta pe o rețea de socializare.
 
Premierul Ponta a scris: "(...) singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situații neadevărate din urmă cu 10 ani!''.

Pe 17 septembrie, premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.
 
Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta justitie procuror
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close