x close

Instanţa supremă a prelungit mandatul de arestare pe numele lui Mihail Boldea

de G.S.    |    19 Mai 2012   •   19:30
Instanţa supremă a prelungit mandatul de arestare pe numele lui Mihail Boldea 416 Foto: Agerpres

Instanţa supremă a prelungit, sâmbătă, cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele deputatului Mihail Boldea, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, decizia putând fi contestată la Completul de cinci judecători.
   
Procurorii Parchetului instanţei supreme au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare al lui Mihail Boldea.
   
Instanţa a admis cererea procurorilor, stabilind ca mandatul de arestare emis pe numele lui Boldea să fie prelungit din 26 mai până în 24 iunie.
   
Decizia poate fi contestată de Mihail Boldea la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
   
În 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea, pentru a fi cercetat de către procurorii DIICOT în dosarul privind fraude imobiliare.
   
Două zile mai târziu, ICCJ a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.
   
Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati