Antena 3 CNN Politică Instituțiile publice au început cumpărăturile de vară. Lista dorinţelor de la Parlamentul României

Instituțiile publice au început cumpărăturile de vară. Lista dorinţelor de la Parlamentul României

În perioada de vară se fac licitații pentru mai multe instituții publice și asta pentru că în această perioadă se fac achiziții. Iată ce își dorește Parlamentul, mai exact Camera Deputaților, în timp ce românilor li se pregătesc taxe noi.

de Claudia Popovici    |    22 Iul 2023   •   18:28

Instituțiile publice au început cumpărăturile de vară. În timp ce guvernanții se plâng de găurile uriașe din buget și spun că trebuie reduse cheltuielile Parlamentul dă nu mai puțin de 300.000 lei pe hârtie igienică și cumpără măști de gaze. Totodată, aleșii cer mâncare ceva mai ieftină la locul de muncă.

Ei bine, deputații își doresc să mănânce mai ieftin din această toamnă la cantina Parlamentului, și anume un meniu care să conțină două feluri de mâncare, dar și un desert și să nu coste mai mult de. Atenție, 24 lei sunt licitații în acest sens.

Vom vedea până la urmă dacă va rămâne în picioare această variantă pentru cantina Parlamentului. Pe de altă parte, tot Camera Deputaților achiziționează hârtie igienică în valoare de 300.000 lei, pentru că în această perioadă se fac și astfel de achiziții pentru instituțiile publice. Pe de altă parte, tot Palatul Parlamentului, mai exact Camera Deputaților, achiziționează sistem software pentru sistemele de securitate din clădirea Parlamentului ce au fost instalate recent, dar și servicii de mentenanță pentru aceste porți de securitate. Serviciile de mentenanță costă aproximativ 400.000 lei. Și asta pentru că ne amintim, în Palatul Parlamentului au fost mai multe tentative de a se intra atât cu droguri, cât și cu gloanțe. Pe de altă parte, inclusiv senatorii au achiziționat măști de gaze.

165 de astfel de măști au fost achiziționate de către Senatul României, iar valoarea acestora este de 41.000 lei. Această achiziție s-a făcut pentru că măștile vechi au expirat, iar legislația în vigoare obligă aceste instituții să dețină astfel de măști. Măștile vechi au fost achiziționate în anul 2007 și erau cu an de fabricație 1998, motiv pentru care Senatul a decis să facă noi achiziții.

Inclusiv Palatul Cotroceni a făcut o achiziție importantă, și anume un sistem de securitate în valoare de 660.000 euro. Dar și Palatul Victoria face achiziții în această perioadă, astfel că Guvernul a pornit o licitație pentru servicii, atenție, de măsurare a agenților chimico-biologici din Palatul Victoria. Acest lucru s-a întâmplat la nicio săptămână după ce noul premier s-a instalat în funcție.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close