Antena 3 CNN Politică Întâlnire Băsescu-Guvern: "Datoriile statului către agenţii economici trebuie să fie plătite"

Întâlnire Băsescu-Guvern: "Datoriile statului către agenţii economici trebuie să fie plătite"

Întâlnire Băsescu-Guvern: "Datoriile statului către agenţii economici trebuie să fie plătite"
20 Apr 2010   •   17:07

Întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi membrii Cabinetului Boc s-a încheiat după aproximativ două ore şi jumătate. La finalul consultărilor nu au fost făcute declaraţii de presă, fiind transmis doar un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. În cadrul acestuia se precizează că "discuţiile au vizat subiecte referitoare la măsuri de reformă care nu mai suportă amânare".

Printre temele abordate s-au numărat reducerea cheltuielilor publice, procesul de descentralizare, precum şi nevoia de a creşte investiţiile şi a spori gradul de absorbţie a fondurilor comunitare.

Pe lângă subiectele anunţate iniţial, preşedintele a spus că mai doreşte să afle punctul de vedere al Guvernului în legătură cu Legea pensiilor şi cu Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Cieşte comunicatul Administraţiei Prezidenţiale (pdf)

În deschiderea consultărilor, Traian Băsescu a precizat că, în urma deciziei Curţii Constituţionale, ANI a fost practic desfiinţată, "spre marea veselie a unora şi spre marele deserviciu făcut României". Şeful statului a adăugat apoi că doreşte să audă punctul de vedere al miniştrilor în legătură cu acest subiect.

"De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a subliniat necesitatea ca datoriile statului către agenţii economici să fie plătite", se mai precizează în comunicatul Preşedinţiei.

BĂSESCU, LA ÎNTÂLNIREA CU MINIŞTRII CABINETULUI BOC


Un alt subiect fierbinte care urma să fie atins la discuţiile de la Palatul Cotroceni este cel al disponibilizărilor din aparatul bugetar, preşedintele Traian Băsescu exprimându-şi recent nemulţumirea faţă de faptul că reducerea personalului din ministere se face într-un ritm prea lent.

Tot la discuţiile de la Cotroceni, premierul Emil Boc urma să îi prezinte preşedintelui un raport cu evoluţia cheltuielilor publice în perioada 2008-2010 şi intenţia Guvernului de a reduce în acest an cheltuielile de personal cu 5% faţă de 2009, în principal prin concedieri în intervalul septembrie-decembrie, în întreaga administraţie.

BOC, LA COTROCENI: NU VOM EZITA SĂ LUĂM MĂSURI ASPRE, DAR CORECTE



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sedinta cotroceni guvern
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close