Antena 3 CNN Politică Întâlnire crucială Iohannis-Cioloș. Cei doi au decis schimbarea legislației în domeniul sanitar

Întâlnire crucială Iohannis-Cioloș. Cei doi au decis schimbarea legislației în domeniul sanitar

Întâlnire crucială Iohannis-Cioloș. Cei doi au decis schimbarea legislației în domeniul sanitar
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    13 Mai 2016   •   13:06

 

UPDATE 13.06 - Președintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au discutat vineri, la Palatul Cotroceni, despre criza din sistemul sanitar. Preşedintele şi premierul vor stabili ce măsuri trebuie aplicate după scandalul dezinfectaţilor.

"Pentru ca incoerenţa şi absenţa unor proceduri clare să nu mai conducă la situaţii de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor de sanitaţie în spitale. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis şi Premierul Dacian Cioloş au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislației achizițiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România. Standardizarea achiziţiilor va conduce la dotarea unităţilor sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viaţa oamenilor", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. 

----------------------------

Știrea inițială 10.23

Premierul Dacian Cioloş are o întâlnire crucială, vineri dimineață, cu preşedintele Klaus Iohannis, în care vor discuta probabil şi despre scandalul momentului, cel al dezinfectanţilor. 

Între timp, Corpul de control al premierului a început o nouă investigaţie în cazul dezinfectanţilor diluaţi. Vor fi verificate toate contractele dintre Hexi Pharma şi instituţii, altele decât cele deja investigate de Parchet. 

Dacian Cioloş ar putea avea vineri o întâlnire cu experţii străini chemaţi să ne ajute cu problema dezinfectanţilor. 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close