Antena 3 CNN Politică Întâlnire de taină: Diaconescu s-ar retrage şi l-ar susţine pe Năstase la şefia PSD

Întâlnire de taină: Diaconescu s-ar retrage şi l-ar susţine pe Năstase la şefia PSD

Întâlnire de taină: Diaconescu s-ar retrage şi l-ar susţine pe Năstase la şefia PSD
Sursa foto: Cristian Diaconescu
27 Ian 2010   •   14:12

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase ar putea căpăta sprijinul unor lideri ai partidului precum Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea dacă îşi va anunţa candidatura la şefia formaţiunii. Năstase ar fi avut marţi o întâlnire cu vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu şi secretarul general, Liviu Dragnea, în cadrul căreia Diaconescu s-ar fi angajat să se retragă din cursa pentru şefia PSD cu câteva zile înainte de Congres dacă Năstase face pasul spre candidatură, susţin surse social-democrate. Fostul ministru de externe infirmă însă acest scenariu, susţine că va candida şi în cazul în care Năstase va intra în cursă şi pune circulaţia acestor informaţii pe seame intoxicărilor lansate de adversarii săi din PSD.

"Nu mă retrag. Această informaţie se înscrie într-o serie de aberaţii promovate cu sârg, pe surse. Este stilul unor oameni care au acaparat tot ce era mai bun şi proaspăt în PSD", a declarat vicepreşedintele PSD, la Realitatea FM.

Cristian Diaconescu a mai susţinut că apariţia acestor informaţii nu-l fac decât să fie tot mai convins că schimbarea este importantă pentru PSD şi demonstrează faptul că "se negociază cu ferocitate tot felul de funcţii şi poziţii, unii încearcă să-i păcălească pe membrii PSD şi să creeze acele construcţii artificiale care producă lideri artificiali".

Fostul premier i-ar fi oferit vicepreşedintelui PSD funcţiile de preşedinte executiv sau de preşedinte al CN, în cazul în care vor face tandem, cu Năstase ca şef de echipă, susţin însă surse social-democrate, citate de Mediafax. Diaconescu i-ar fi transmis lui Năstase că, în cazul în care îl va susţine să candideze la şefia PSD, atunci se va retrage din postura de candidat la aceeaşi funcţie cu câteva zile înainte de Congres. La respectiva întâlnire au mai participat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, dar şi câţiva lideri de organizaţii.
Potrivit surselor citate, discuţiile din carul acestei întâlniri ar explica atitudinea lui Năstase de marţi seară, la un post de televiziune, unde a anunţat că este "din ce în ce mai hotărât" să candideze la şefia PSD, decizia finală urmând a o lua la Consiliul Naţional, pe 4 februarie.
Năstase i-a dat dealtfel dreptate lui Dragnea, care afirmase marţi că acesta riscă să nu mai fie credibil în privinţa candidaturii la şefia PSD dacă nu se decide rapid şi dacă va mai face glume pe acest subiect.
În aceeaşi emisiune, Năstase a sugerat că este posibil şi ca alţi candidaţi să se retragă din cursa pentru preşedinţia PSD, el făcând trimitere la o eventuală ieşire a senatorului Miron Mitrea din cursa pentru şefia PSD.
Potrviti surselor citate, Năstase se află în negocieri şi cu Mitrea pentru a obţine susţinerea acestuia pentru propria candidatură, senatorul fiind momit cu funcţia de secretar general, în condiţiile în care acesta şi-ar retrage candidatura la preşedinţia PSD.
La rândul său, Diaconescu a avut, în cursul zilei de marţi, o întâlnire şi cu preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, mandatat de Geoană să negocieze retragerea acestuia din cursa pentru şefia partidului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu Adrian Nastase
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close