Antena 3 CNN Politică Întâlnire între Viorica Dăncilă şi premierul Spaniei, Pedro Sanchez. Ce au discutat

Întâlnire între Viorica Dăncilă şi premierul Spaniei, Pedro Sanchez. Ce au discutat

Întâlnire între Viorica Dăncilă şi premierul Spaniei, Pedro Sanchez. Ce au discutat
Sursa foto: Foto: twitter.com/VDancila_PM
de S.T.    |    23 Feb 2019   •   13:54

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut sâmbătă, 23 februarie 2019, o întrevedere cu Pedro Sanchez, prim-ministrul Regatului Spaniei, în marja reuniunii Partidului Socialiştilor Europeni (PES), de la Madrid.

Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia pentru relaţia bilaterală excelentă, confirmată de Parteneriatul Strategic, precum şi pentru dinamica deosebită a dialogului bilateral sectorial, în perspectiva intensificării dialogului politic la nivel guvernamental.

O atenţie deosebită a fost acordată diversificării relaţiilor economice, valoarea schimburilor comerciale româno-spaniole în 2018 atingând o valoare record. Prim-ministrul român a reafirmat interesul pentru atragerea investiţiilor spaniole în România pentru a participa la planul de modernizare a infrastructurii din ţara noastră, dar şi pentru a se implica în sectoarele auto, alimentar, farmaceutic, agricol şi IT&C.

Ambii demnitari au salutat concretizarea unora dintre cele mai importante proiecte de cooperare bilaterală convenite în timpul vizitei oficiale la Madrid a premierului român (5-6 septembrie 2018), respectiv organizarea unui Forum de Afaceri şi Investiţii România-Spania, precum şi a unei misiuni economice româneşti la Madrid. Ambele evenimente sunt preconizate a avea loc la Madrid, la 13 martie 2019, şi vor oferi ample oportunităţi de întâlniri directe între companiile româneşti şi cele spaniole.

Referindu-se la comunitatea românească din Spania, cea mai mare comunitate de străini din Peninsula Iberică şi a doua cea mai mare comunitate românească de peste hotare, prim-ministrul Dăncilă a mulţumit pentru sprijinul exemplar pe care autorităţile spaniole îl acordă în procesul de integrare şi a salutat strânsa cooperare bilaterală în domeniile afaceri interne şi muncă, esenţiale pentru funcţionalitatea mobilităţii forţei de muncă.

De asemenea, a fost evocată cooperarea în plan european, România şi Spania având viziuni apropiate în dosare importante precum viitorul Uniunii Europene, Cadrul Financiar Multianual post-2020, politica de coeziune, piaţa internă, politica industrială, cooperarea în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, Politica Europeană de Vecinătate, extinderea UE, PESCO.

Activitatea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primele luni ale mandatului s-a aflat, de asemenea, printre temele abordate în cursul întrevederii.

×
Subiecte în articol: premier viorica dancila

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close