Antena 3 CNN Politică Întâlnire PSD-PDL, pe tema retragerii sprijinului politic lui Oprea. PSD ar putea pleca de la guvernare

Întâlnire PSD-PDL, pe tema retragerii sprijinului politic lui Oprea. PSD ar putea pleca de la guvernare

Întâlnire PSD-PDL, pe tema retragerii sprijinului politic lui Oprea. PSD ar putea pleca de la guvernare
13 Ian 2009   •   09:05

PSD se retrage de la guvernare dacă Emil Boc nu îl va destitui pe Gabriel Oprea de la conducerea ministerului de Interne. Avertismentul a fost făcut de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.
Liderii social-democraţi şi cei ai PD-L se reunesc la Guvern, marţi la ora 11:00, pentru a discuta despre situaţia creată după retragerea sprijinului politic lui Gabriel Oprea.
De asemenea, tot marţi, liderii PSD se reunesc, din nou, la Senat. Cel mai probabil, în cadrul şedinţei, aceştia vor dezbate şi cazul Oprea.
Premierul Emil Boc a acceptat propunerile avansate de Gabriel Oprea, fără a le verifica cu Mircea Geoană şi le-a semnat, cu toate că liderul PSD i-a cerut să nu le publice în Monitorul Oficial. În plus, Emil Boc a ţinut Monitorul Oficial deschis până la două dimineaţa, ca să publice decretul de numire a lui Virgil Ardelean şi a secretarilor de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Dezvăluirile au fost făcute chiar de liderul social-democrat Adrian Năstase, care vede în tot acest scandal mâna lui Traian Băsescu.
Social-democraţii iau în calcul şi posibilitatea ca Emil Boc să nu accepte înlocuirea lui Gabriel Oprea. Dacă acest lucru se va întâmpla, PSD se va retrage, ameninţă Marian Vanghelie.
Conform unor surse din PD-L, preşedintele Traian Băsescu şi democrat-liberalii ar fi bătut palma cu Miron Mitrea şi Marian Oprişan. Astfel, organizaţiei de Vrancea urma să îi revină, după algoritmul intern al pesediştilor, şefia fostei "doi şi-un sfert".
În tot acest timp, organizaţia PSD Ilfov contestă decizia conducerii centrale a partidului de a-i retrage sprijinul politic ministrului de Interne.
Deocamdată, social-democraţii l-au propus ca ministru interimar la Interne pe vicepremierul Dan Nica. Ei au anunţat că vor fi desemnaţi şi alţi secretari de stat. PSD spune că va face altă propunere pentru şefia de la Interne. Unul dintre numele vehiculate este cel a lui Liviu Dragnea.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea PSD PD-L Marian Vanghelie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close