Antena 3 CNN Politică Întâlnire de taină între liderii PSD și liderii PNL. Social democrații au cerut jumătate din ministere. Răspunsul lui Florin Cîțu

Întâlnire de taină între liderii PSD și liderii PNL. Social democrații au cerut jumătate din ministere. Răspunsul lui Florin Cîțu

Încă o întâlnire eșuată între liderii PNL și cei de la PSD.

Întâlnire de taină între liderii PSD și liderii PNL. Social democrații au cerut jumătate din ministere. Răspunsul lui Florin Cîțu
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Oct 2021   •   07:51

Liberalii și social democrații s-au întâlnit ca să negocieze susținerea Guvernului Ciucă. 

Potrivit surselor Antena 3, PSD a cerut jumătate dintre ministere, dar Florin Cîțu a refuzat să accepte intrarea social democraților la guvernare. 

Social-democrații au mers pentru a doua oară în fața liberalilor și au cerut să intre la guvernare alături de PNL, chiar într-un guvern condus de liberalul Nicolae Ciucă, Aceștia au cerut jumătate din ministere, unul dintre acestea fiind neapărat unul avizator, precum Ministerul Finanțelor Publice sau Ministerul Justiției. 

Totodată, fie Ministerul Justiției, fie Ministerul Apărării, Fondurile Europene și Sănătatea au fost solicitările celor din PSD.

Însă reprezentanții PNL, în special liderul Florin Cîțu, spun sursele participante, pentru că el ar fi vorbit mult mai mult în cadrul ședinței decât premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se opune ca Partidul Social Democrat să intre la guvernare alături de Partidul Național Liberal. 

Marcel Ciolacu ia în calcul intrarea la guvernare a PSD sau susținerea unui guvern minoritar: ”Toate variantele sunt în discuție”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că sunt în discuție toate variantele posibile pentru formarea noului guvern, inclusiv intrarea PSD la guvernare sau susținerea unui guvern minoritar.

”În primul rând, domnul Florin Cîțu, președintele PNL, uită un lucru - că nu poate negocia cu PSD, deoarece are o decizie internă a partidului care nu poate negocia cu PSD”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a fost întrebat și cum va proceda dacă Nicolae Ciucă va cere susținerea PSD pentru un guvern minoritar, iar Ciolacu a răspuns: ”Presupun că a făcut-o deja. Haideți să vedem, să ajungem la acea discuție”.

Liderul PSD a mai declarat și faptul că PSD ia în calcul toate variantele posibile, precum intrarea la guvernare și susținerea unui guvern minoritar.

”Absolut toate variantele sunt în discuție”, a spus Marcel Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis PNL PSD

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close