Antena 3 CNN Politică Culisele întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Discuții pe tema preşedinţiei române a Consiliului UE

Culisele întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Discuții pe tema preşedinţiei române a Consiliului UE

Culisele întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Discuții pe tema preşedinţiei române a Consiliului UE
Sursa foto: Foto: presidency.ro
18 Iul 2018   •   12:30

Update: Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au discutat miercuri pe tema Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program.

„Astăzi (n.r. - miercuri), 18 iulie, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față”, anunţă miercuri Guvernul.

Update: Potrivit unor surse, a fost o discuție de 40 de minute, în care subiectul a fost preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de țara noastră, anul viitor. 

A fost o discuție bună între președinte și premier, dar s-ar fi discutat și probleme referitoare la guvernare. 

Update: Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă s-a terminat, după aproximativ 40 de minute. Niciunul dintre cei doi oficiali nu a făcut declaraţii deocamdată.

Update: Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă a început, miercuri, la Palatul Cotroceni. Este o discuție în spatele ușilor închise, departe de ochii presei, fără un subiect stabilit înainte.

Update: Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Palatul Cotroceni. La ora 10.30 începe întâlnirea. Este posibil să fie o întâlnire tensionată, mai ales pentru că președintele i-a cerut demisia premierului de șapte ori. 

Președintele și-a dorit ca întalnirea să fi avut loc marți, însă a fost refuzat din cauza programului încarcat al premierului. Viorica Dăncilă a condus ședința de Guvern marți, însă nu a fost discutată niciun moment posibilitatea adoptării unei ordonanțe pe tema amnistiei și a grațierii. 

Știrea inițială

Prim-ministrul Viorica Dăncilă se va întâlni, miercuri, cu preşedintele Klaus Iohannis, la iniţiativa acestuia.

Întrevederea are loc pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

Conform programului anunţat de către Administraţia Prezidenţială, dar şi de către Guvern, întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni de la ora 10.30.

Şeful statului şi premierul s-au întâlnit ultima dată în 15 mai, discuţiile vizând memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei României în Israel şi în contextul în care Iohannis i-a cerut de mai multe ori premierului să demisioneze pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”, potrivit news.ro.

 

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close