Antena 3 CNN Politică "Întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu NU trebuia să aibă loc"

"Întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu NU trebuia să aibă loc"

"Întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu NU trebuia să aibă loc"
de O.P.    |    22 Iul 2013   •   05:06

Adrian Năstase crede că întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu, pe tema numirii noului ministru al Transporturilor, nu trebuia să aibă loc. Fostul premier afirmă, pe blogul său, că şeful statului l-a invitat la discuţii pe preşedintele Senatului doar pentru a pune „presiune" pe premierul Victor Ponta.

Fostul premier Adrian Năstase susţine că preşedintele Traian Băsescu a avut alt scop decât cel declarat atunci când l-a invitat pe liderul PNL Crin Antonescu la discuţii pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi la Transporturi.

"De ce l-a invitat fostul preşedinte, Băsescu, pe Crin Antonescu, la Cotroceni? Simplu, pentru a pune presiune pe premier şi a-i arăta că el poate deschide şi alte canale de comunicare cu USL. (...) Dar trebuia să se întâlnească cu el? Dacă era vorba de socializare, da, dacă era vorba de numirea noului ministru de la Transporturi, evident că nu" - afirmă Adrian Năstase pe blogul personal.

Fostul premier arată că procedura de numire a unui ministru nu intră în atribuţiile lui Crin Antonescu, nici în calitate de preşedinte al Senatului, nici de lider al PNL.

"Conform Constituţiei, cel care face propunerea de numire este premierul. Restul este bucătărie internă a USL".

Ovidiu Silaghi a fost nominalizat de PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după demisia lui Relu Fenechiu, condamnat de ÎCCJ la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Transformatorul.


×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Crin Antonescu
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close