Antena 3 CNN Politică Înţepături în debutul discuţiilor PNL-PDL: Culorile cravatelor lui Boc şi Videanu, sursă de ironii liberale

Înţepături în debutul discuţiilor PNL-PDL: Culorile cravatelor lui Boc şi Videanu, sursă de ironii liberale

Înţepături în debutul discuţiilor PNL-PDL: Culorile cravatelor lui Boc şi Videanu, sursă de ironii liberale
Sursa foto: Emil Boc,Crin Antonescu
16 Dec 2009   •   13:10

Reprezentanţii PDL şi cei ai PNL au prefigurat miercuri, printr-un schimb acid de replici, poziţiile ireconciliabile pe care se află cele două formaţiuni politice pe tema formulei de guvern şi a culorii politice a premierului. Dacă democrat-liberalii continuă să susţină că premierul viitorului executiv trebuie să revină PDL pentru că alegerile parlamentare şi prezidenţiale îi îndreptăţesc să-şi aroge acest post, liberalii sunt dispuşi să ssuţină cel mult un premier independent care să întrunească asentimentul celor două formaţiuni politice. Liberalii au intrat la negocierile de astăzi cu democrat-liberalii pornind de la principiul ?oricum nu avem nimic de pierdut, iar democrat-liberalii nu au nimic de câştigat".

Cele două tabere s-au ironizat pe tema culorii cravatelor pe care le purtau la această întâlnire. Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban i-a atras atenţia omologului său Adriean Videanu că purta o cravată culoarea "galben-albastru", culorile liberale prin excelenţă.
Radu Stroe a glumit, la rândul său, pe marginea culorii roşii a cravatei purtate de Emil Boc, apreciind că se păstrează echilibrul. Nu a fost uitat nici Vasile Blaga. "Vasile este acelaşi albastru liberal. Contăm pe tine", a remarcat Stroe, ironic.
Preşedintele PDL a încercat să treacă peste înţepăturile liberale pentru a intra în miezul problemei. "Era ideea să fim împreună de data aceasta pe poziţii diferite, după care să fim de aceeaşi parte a baricadei" a spus Boc, referindu-se la faptul că liderii PDL se aflau pe o parte a mesei, iar liberalii de partea cealaltă.
Crin Antonescu a replicat arătând că Varujan Vosganian este deja cu un picior la putere, fiind minoritar şi cu unul în Opoziţie, ca membru PNL.
Liberalii şi-au continut ironiile la adresa interlocutorilor, Stroe afirmând că nu vede la masa discuţiilor pe viitorul prim-ministru.
La rândul său, preşedntele PNL, Crin Antonescu, a replicat:" Nu începeţi să vorbiţi serios, că ne indispuneţi".
Emil Boc a replicat: "Mă gândeam că veţi invoca parteneriatul cu PSD-ul".
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close