Antena 3 CNN Politică Primul interviu cu deputatul Dumitru Focşa, acuzat că şi-a bătut soţia | Ce mesaj le transmite românilor

Primul interviu cu deputatul Dumitru Focşa, acuzat că şi-a bătut soţia | Ce mesaj le transmite românilor

Avem primul interviu acordat de deputatul AUR, Dumitru Focşa, acuzat că și-a agresat soția. Acesta a explicat de la ce a pornit conflictul cu soţia sa şi care sunt planurile sale de viitor, mai ales că nu ia in considerare să îşi dea demisia din Parlament.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Ian 2023   •   17:59

Biroul Național de Conducere al AUR a decis sâmbătă să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. La rândul său George Simion, liderul AUR, a transmis un mesaj tranșant.

Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar, arată un comunicat al partidului. Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid.

Totuși deputatul nu i-a in considerare acest demers pentru că spune ele, urmare incidentului ar fi primit mai multe mesaje de susținere de la colegii de partid. Mai mult, ca deputat independent intenţionează să lupte împotriva violenței domestice, situaţie in care acum se consideră o victimă. 

Întrebat despre scandalul iscat după ce soţia sa a sunat la 112, deputatul Dumitru Focşa a spus:

"În urma deciziei luate de către juriul AUR, constat că decizia a fost luată pripit la presiunea mediatică care a fost pusă pe acest scandal, linșaj, ca să îl numesc așa. Eu mă așteptam și am invocat această disponibilitate de a demisiona la solicitarea partidului.

Dar mă gândeam, în normalul și firescul lucrurilor, că ei se vor raporta la rezultatul unei anchete. Ori ancheta s-a făcut în interiorul partidului, fără barem să discute cu soția. Nici punctul de vedere al soției nu l-au luat.

Și atunci când a apărut comunicatul președintelui George Simion în drum spre casă, pentru că mi s-a transmis verbal, mi s-a cerut să mă deplasez la București și am vorbit cu dumnealui și cu domnul Lulea.

Deputatul care şi-a agresat soția nu îşi dă demisia din Parlament

În drum spre casă, am început să primesc mesaje pe toate grupurile de susținere să nu fac așa ceva. De la membrii AUR, mesaje de susținere, inclusiv de la doamne din partid.

Păi, inclusiv soția a fost șocată de această decizie, pentru că sub impulsul mâniei, da, soția a sunat la 112, după care a regretat.

Păi nu a fost așa cum s-a descris. A avut o julitură la nas, care în busculada care a fost acolo nu pot să știu dacă a fost de la contactul dintre noi, pentru că eu n-am ridicat până asupra ei sau de la ușa de la dormitor care, mă rog, acolo au apărut primele picături de sânge.  Da, i-a curs sânge de la nas pentru că eu vroiam să intru în dormitor şi ea se opunea, că vrea să dea telefon de pe telefonul fix.

Dar atunci când am văzut că a început să-i curgă sânge, am renunțat la orice opoziție pentru că a început să țipe fetița.

"Pe soţie a afectat-o foarte mult implicarea mea în politică"

În ultimii 2 ani de zile eu am lucrat 7 din 7 pentru partid şi pe soția afectat foarte mult chestia asta. Am fost lângă ea doar material și uneori sporadic, poate duminica doar după-amiaza împreună.

Am cerut iertare imediat, tot atunci, până să plece din casă. Am avut copiii din ambele căsătorii și au fost tensiuni pe distribuția banilor pentru băiatul meu din fosta căsătorie, pe care eu nu le înțelegeam și nici alte mame nu le înțeleg. Eu de aia m-am și oprit la cineva care avea și ea un băiat, pentru că aveam și eu un băiat, ca să fie echitabil.

Au mai fost discuții pe timpul școlarizării copilului meu, că mi se părea că dau prea mult, dar venitul meu era destul de mare din 6.500 de dolari dacă dădeam 500 pe lună mi s-a părut aberant să mi se ridice obiecții, dar nu la modul de violențe și genu ăsta.

Vedem cum se avansează această teorie feministă și noi, bărbați, ajungem să nu mai fim crezuți. Dar dacă te superi și pleci de acasă asta nu înseamnă că au fost acte de violență, ori plecările au fost foarte, foarte repetate în ultimii 2 ani, în special, în ultimul an, dar nu au fost însoțite de acte de violență.

"Soția mea a fost șocată de decizia care a fost luată"

După cum v-am spus, și soția mea a fost șocată de decizia care a fost luată. Noi ne-am pierdut jumătate din proprietate aici pentru a investi și crește AUR în Constanța și nu se aștepta la asemenea consecințe.

Ea a și spus că eu am dat atunci telefon, dar nu m-am gândit că se face public. A vrut doar să te pun la punct, să mă răzbun cumva pe tine, să-ți atrag atenția, ca să mai ai timp și cu familia, să nu faci din astea.

Dacă a apărut public, vă dați seama că soția a început să se apere și să se victimizeze, pentru că nu are o experiență cu presa, dar și discuția pe care am avut-o aseară cu dumneaei mi-a spus că va merge să vadă ce a scris acolo, ce a fost notat, că nici nu mai știe dacă a scris ea sau a scris agentul de poliție, era mai mult nervoasă decât speriată.

Nu, eu nu pun presiune pe ea. Eu îmi doresc refacerea familiei și vă dați seama că în contextul ăsta, în care ea va accepta, va retrage și plângerea.

Dumitru Focșa, deputatul care și-a bătut soția, anunță că se va lupta cu violența domestică

Să fim serioși. Nu sunt un susținător al violenţelor din cadrul familiilor, pentru că într-adevăr sunt victime. Cred că o victimă la 2 familii avem în România dacă ne uităm pe statistici și sunt bărbați care chiar își calcă în picioare femeile și pentru acele persoane chiar trebuie să luăm poziție, să aducem și educația necesară, să nu mai avem astfel de cazuri.

Eu cu soția în casă tot vorbeam despre un asemenea proiect și, culmea, în mod ironic, chiar eu cad victimă", a mai spus deputatul Dumitru Focşa.

"Regret că am intrat în viața politică. Am investit 15.000 de euro"

Referitor la excluderea din AUR, deputatul a spus.

"Nu se aștepta (n.r soţia) și regret că am intrat în viața politică. Era normal, dacă chiar erau interesați de o variantă corectă, să discute și cu soția, pentru că ea era victima.

Nu m-au întrebat nimic, doar au spus că faptul că am postat şi am descris cu lux de amănunte cam tot ce s-a întâmplat i-a determinat să ia această decizie, eu aruncând cumva responsabilitatea în spatele conducerii partidului, spunând că dacă partidul îmi cere, îmi dau demisia. Dar eu mă așteptam ca partidul să aștepte soluția de la organele de cercetare, pentru că aici la mine în casă nu știe nimeni ce a fost. Putea să afle dacă erau interesați chiar de la soție.

Cu fetița am vorbit. Nu este speriată. Este atașată de ambii părinți, a crescut la noi", a mai spus deputatul Focşa despre fetița care a asistat la scandal şi pentru care a iniţiat un proces de adopţie.

- Câți bani ați investit pentru a ajunge parlamentar?

"Eu aici am avut responsabilitate pentru extindere, pentru dezvoltare, pentru aducerea de oameni noi, deschidere de organizații.

Păi din ce am vândut aici s-au cheltuit peste 15.000 de euro. Nu au fost fixate sume, ci doar s-a solicitat ca fiecare să aibă sumele necesare cheltuielilor aferente pentru campanie, dovadă că am băgat patru parlamentari, inclusiv cu mine", a mai spus deputatul Dumitru Focşa.

- Ce mesaj aveți pentru bărbații din România care își bat nevestele?

Deputat Dumitru Focşa: Mesajul meu ar fi următorul să încerce să aibă mai bună comunicare și nimic în viață nu este mai important decât o comunicare corectă cu soția. Nici profesia, nimic absolut, nici politica să nu-i facă să renunțe la timpul de familie. Pentru că toate sunt trecătoare, dar familia e familie.

Ce mesaj aveți pentru românii care v-au ales și care au avut încredere în dumneavoastră?

Deputat Dumitru Focşa: Îmi cer scuze şi regret.

×
Subiecte în articol: deputat AUR bătut femeie sotia
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close