Antena 3 CNN Politică Întreţinerea Casei Poporului, o cheltuială anuală de aproape 4 milioane de euro

Întreţinerea Casei Poporului, o cheltuială anuală de aproape 4 milioane de euro

Întreţinerea Casei Poporului, o cheltuială anuală de aproape 4 milioane de euro
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Feb 2012   •   22:03

Nu produce afacerea "Palatul Parlamentului" cât consumă parlamentarii! Deşi anul trecut Camera Deputaţilor a avut un câştig record, aproape 2 milioane de euro de pe urma activităţilor comerciale, doar întreţinerea Casei Poporului înghite dublu de la bugetul de stat. Banii se duc pe consumul de apă, energie şi electricitate.

Nu-i petrecere mai reuşită ca una organizată în măreaţa Casă a Poporului. Sălile, unele cu o suprafaţă de aproape 1000 de metri pătraţi şi înalte de 15 metri nu sunt bune doar pentru politică, ci şi pentru distracţie. Tocmai de aceea, Centrul de Conferinţe care administrează afacerea ''Palatul Parlamentului" închiriază o parte din săli.

Pe plus este şi restaurantul Parlamentului. Angajaţii şi parlamentarii care au mâncat acolo au adus la buget alte 600 de mii de euro. Au mai fost şi alte câştiguri.

În total aproape 2 milioane de euro câştiguri proprii ale Camerei Deputaţilor. Dar ce se întâmplă cu banii?

Cu alte cuvinte, banii câştigaţi din evenimente pot fi cheltuiţi doar pentru a organiza alte evenimente. Cheltuielile parlamentarilor şi cele cu întreţinerea restului Casei Poporului sunt plătite tot din bugetul de stat. În 2012, deputaţii au la dispoziţie aproape 50 de milioane de euro.

 


×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close