Antena 3 CNN Politică Introducerea cupoanelor de creşă, propunere a lui Trandafir, preluată şi adoptată de comisia de învăţământ

Introducerea cupoanelor de creşă, propunere a lui Trandafir, preluată şi adoptată de comisia de învăţământ

Introducerea cupoanelor de creşă, propunere a lui Trandafir, preluată şi adoptată de comisia de învăţământ
Sursa foto: Camera Deputaþilor
04 Mai 2010   •   14:56

Deputaţii din Comisia de Învăţământ au adoptat, marţi, amendamentul deputatului PDL Cătălin Croitoru care a preluat propunerea privind introducerea cupoanelor de creşă, făcută de Teo Trandafir în campania electorală pentru Colegiul 19. Amendamentul a fost votat de majoritatea deputaţilor, înregistrându-se doar o abţinere.
"Statul sprijină educaţia timpurie, ca parte componentă a educaţiei pe tot parcursul vieţii, prin acordarea unor cupoane de creşă. Acestea vor fi acordate în scop educaţional, din bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale" se arată în propunerea legislativă.
Amendamentul a fost făcut la articolul 26 al Legii educaţiei, care stipulează că "educaţia antepreşcolară se organizează în creşe şi, după caz, în grădiniţe şi centre de zi".
Adoptarea acestui amendament implică aprobarea de principiu a utilizării cupoanelor de creşă.
Elementele de reglementare legală privitoare la obligaţiile angajatorilor, posibilităţile de solicitare a cuponului, valoarea minimă a acestuia urmează a fi dezbătute de deputaţi la capitolele următoare ale legii, referitoare la finanţare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trandafir cresa comisie deputati
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close