Antena 3 CNN Politică Ioan Ghişe: Procurorii au ajuns în România stat în stat

Ioan Ghişe: Procurorii au ajuns în România stat în stat

Ioan Ghişe: Procurorii au ajuns în România stat în stat
de M.T.    |    08 Apr 2014   •   18:29

Procurorii au ajuns în România stat în stat, consideră senatorul PNL Ioan Ghişe, care a comentat la emisiunea "100 de minute" ridicarea lui Radu Mazăre de către mascaţi dintr-un restaurant bucureştean.

„Potrivit principiului constituţional al controlului parlamentar asupra Guvernului, atrag atenţia că răspunderea personală directă în acest caz o are ministrul Justiţiei”, a afirmat Ghişe, la Antena 3.

„În articolul 132, Constituţia spune, la primul alineat, că, potrivit controlului ierarhic, procurorii îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea ministrului Justiţiei. El permite ca astfel de abuzuri să se petreacă, pentru apărarea ordinii de drept”, a adăugat liberalul.

„Este inadmisibil ca într-o ţară democratică ordinea de drept să constituie temeiuri prin care procurorii să acţioneze cu Jandarmeria în asemenea mod, absolut descalificant ca profesionalism. Procurorii au ajuns în România stat în stat”, a mai precizat senatorul PNL.


Ioan Ghişe a comentat şi contrele dintre Victor Ponta şi Laura Codruţa Kovesi în privinţa dosarelor care vizează liderii politici din teritoriu.

Premierul consideră că anchetele sunt o încercare de decredibilizare a PSD înainte de alegeri. Kovesi, de cealaltă parte, susţine că nu există o campanie a DNA împotriva oamenilor politici.

„Dacă este aşa cum zice doamna Kovesi, îi atrag atenţia asupra cauzei penale Băsescu Traian pus de Curtea Constituţională preşedinte, care uzurpă funcţia de preşedinte al României, schimbându-se ordinea de drept în România. Aici, nu poporul pune preşedintele, ci Curtea Constituţională”, a spus Ghişe.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close