Antena 3 CNN Politică Ioan Mang, liderul PSD Bihor, salută înființarea Grupării umaniste în Parlament: Vom lucra împreună

Ioan Mang, liderul PSD Bihor, salută înființarea Grupării umaniste în Parlament: Vom lucra împreună

Deputatul Ioan Mang, liderul PSD Bihor, spune că e bine că a luat ființă Gruparea umanistă social-liberală în Parlament, spunând că este o mutare care ține și de strategia de partid a social-democraților.

Ioan Mang, liderul PSD Bihor, salută înființarea Grupării umaniste în Parlament: Vom lucra împreună
de Alin Tarnovschi    |    19 Ian 2021   •   13:35

"Doamna Cătăniciu n-a plecat de lângă noi, tot aici va fi, are cabinetul la partid, în locul cabinetului domnului Gherman (n.r. Dumitru Gherman, ex-deputat PSD de Bihor), dar în cadrul partidului s-a creat mişcarea social-liberală, cu cinci persoane care au fost şi înainte la mişcarea social-liberală. A fost o strategie gândită la nivel de partid şi este o treabă bună că la nivelul partidului se creează o mişcare mai de centru decât a PSD-ului", a declarat Ioan Mang pentru Bihoreanul.

"Dânsa rămâne cu noi, în continuare vom lucra împreună, pentru tot ce am promis în campania electorală. E bine pentru PSD că există şi o mişcare social-liberală în cadrul partidului, la care pot să adere şi liberali nemulţumiţi sau membrii AUR sau de la alte partide", a mai spus Mang.

Steluța Cătăniciu, deputat de Bihor, alături de alți patru parlamentari, au înființat Gruparea parlamentară umanistă social-liberală. Alături de ea sunt deputații Grațiela Gavrilescu, Vlad Popescu și Ana Loredana Predescu, precum și senatorul Laurențiu Mihai, iar cei cinci vor activa ca parlamentari independenți, afiliați grupurilor parlamentare PSD.

"Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică și parlamentară, am decis, împreună cu acei colegi parlamentari care îmi împărtășesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă, social-liberală.

Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esență social-liberală, fiind complementară cu social-democrația", declara săptămâna trecută deputatul Grațiela Gavrilescu.

×
Subiecte în articol: Ioan Mang PSD PSD Bihor
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close