Antena 3 CNN Politică Ioan Oltean: Guvernul Boc va rămâne în istorie prin felul în care a ştiut să gestioneze anul 2010

Ioan Oltean: Guvernul Boc va rămâne în istorie prin felul în care a ştiut să gestioneze anul 2010

Ioan Oltean: Guvernul Boc va rămâne în istorie prin felul în care a ştiut să gestioneze anul 2010
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Ian 2011   •   16:55

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că Guvernul Boc va rămâne în istorie prin felul în care a ştiut să se impună şi să gestioneze anul 2010, acesta fiind anul "cel mai greu" pe care l-a traversat România din 1990 încoace, informează Mediafax.
   
"A fost anul cel mai greu pe care România l-a avut din 1990 încoace. (...) A fost anul în care Guvernul Boc a fost blamat pentru măsurile pe care le-a luat, care, în opinia noastră, s-au impus cu necesitate şi au salvat România din criza economică pe care nici într-un caz nu a generat-o nici Guvernul Boc, nici PDL", a spus Ioan Oltean.
   
Vicepreşedintele PDL a adăugat că, în ciuda faptului că măsurile luate de Guvern au fost nepopulare, este important faptul că acestea au fost asumate de PDL şi de partenerii săi de guvernare.
   
"E foarte important că, chiar dacă aceste măsuri au fost nepopulare, Guvernul Boc şi PDL alături de partenerii de guvernare şi-au asumat responsabilitatea acestor măsuri şi au încheiat anul 2010 în forţă reuşind să îşi impună aproape toate proiectele pe care programul de guvernare şi angajamentele noastre faţă de UE le-au impus sau măsuri care au fost generate de necesitatea stopării crizei economice din România. Reforma a fost realizată creându-se cadrul legal adecvat. Rămâne ca anul acesta să înceapă să producă efecte pozitive", a declarat Oltean.
   
Oltean a adăugat că, în opinia sa, legea salarizării unice, a cadrului unitar de pensionare sau legea învăţământului sunt legi fundamentale care vor marca "o reformă profundă în domeniile respective".
   
Liderul PDL a adăugat că anul 2011 este "anul speranţei" nu numai pentru politicieni, ci şi pentru români care au fost nevoiţi, prin prisma măsurilor luate, să îndure multe neajunsuri.
   
"Nu pot decât să mulţumesc pentru modul în care au reuşit să se comporte cetăţenii acestei ţări într-un moment în care lipsa de atractivitate a măsurilor luate de Guvern îi determinau pe mulţi alţii să aibă o alt fel de atitudine", a spus Oltean.
   
Pe de altă parte, Oltean a mai descris anul 2010 ca fiind unul al "pasiunii politice".

×
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close