Antena 3 CNN Politică Ioan Oltean recunoaşte: PDL a plecat de la 35%, astăzi suntem la 23 de procente maximum

Ioan Oltean recunoaşte: PDL a plecat de la 35%, astăzi suntem la 23 de procente maximum

Ioan Oltean recunoaşte: PDL a plecat de la 35%, astăzi suntem la 23 de procente maximum
Sursa foto: Foto: INTACT Images
07 Ian 2012   •   13:45
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a recunoscut sâmbătă, la Bistriţa, că partidul său are de recuperat circa 12 procente din simpatia electoratului pierdută în ultimii doi ani, conform Agerpres.

Oltean a adăugat, însă, că acest lucru poate fi făcut prin evitarea unei noi crize economice şi că PDL caută o strategie pentru a recupera încrederea românilor, chiar dacă acest lucru va presupune „un efort formidabil” din partea membrilor de partid.

'În plan politic, PDL şi-a propus pregătirea cu foarte mută seriozitate a alegerilor locale şi parlamentare din toamna acestui an, găsirea unei strategii care să-i asigure recâştigarea simpatiei electorale, simpatie care să fie de natură a genera câştigarea alegerilor parlamentare şi asigurarea continuităţii actului guvernamental pe o perioadă de încă patru ani, pentru a finaliza în mare parte actul de reformare profundă a României. Incontestabil că aceste obiective vor presupune un efort formidabil din partea PDL în toate cele trei planuri - guvernamental, politic şi legislativ -, pentru a recupera simpatia pierdută de-a lungul anilor trecuţi 2010-2011 şi a convinge electoratul că tot ceea ce s-a întreprins de către PDL, de către guvernarea Boc pe parcursul acestor ani au fost lucruri necesare, oportune şi demne de a fi apreciate', a declarat Oltean.

Astfel, democrat-liberalul creditează partidul cu maxim 23 de procente în sondajele actuale şi spune că trebuie recuperat ceea ce s-a pierdut prin menţinerea unei stări de echilibru în România.

„Am plecat de la 35%, suntem astăzi la 21, 22, 23 de procente maximum. Să ajungem la un 30-35% mai avem de recuperat cel puţin 10-12 procente, ceea ce nu e nici foarte mult, dar nici foarte puţin. Vom recupera încercând să menţinem în România o stare de echilibru, de o gestionare corectă a situaţiei, în aşa fel încât România să nu mai treacă printr-o criză economică, aşa cum se întâmplă în multe state europene astăzi şi în România nu se întâmplă”, a spus Oltean.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close