Antena 3 CNN Politică Ioan Oltean: Vrem să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut

Ioan Oltean: Vrem să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut

Ioan Oltean: Vrem să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2012   •   18:17

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, sâmbătă, la lansarea candidaţilor ARD din judeţ pentru alegerile parlamentare, că alianţa vrea să revină la guvernare pentru a continua ce a rămas nefăcut din 7 aprilie, conform Mediafax.
   
"Vrem ca începând cu 10 decembrie să formăm Guvernul, să revenim la guvernare pentru a continua ceea ce a rămas nefăcut din 7 aprilie. În 2004, cu PNL am format Alianţa DA şi am guvernat, din păcate, doar doi ani. În 2008, PDL a câştigat alegerile şi, pentru prima dată, a fost în măsură să creeze un Guvern în care el să fie coloana principală. Şi am guvernat până în 7 aprilie 2012. Acum, PDL împreună cu toate forţele de dreapta, s-a angajat într-o bătălie politică fără precedent, sub o denumire nouă, plină de înţelepciune, Alianţa România Dreaptă. Cine nu vrea o Românie dreaptă, cinsitită, cu oameni harnici, în care fiecare să-şi găsească locul?", a spus liderul judeţean al PDL, Ioan Oltean.
   
El a adăugat că PDL a guvernat într-o perioadă extrem de dificilă, "cea mai grea din 1990 încoace", când România a fost sub "puterea unei crize economice fără precedent".
   
"PDL şi Guvernele Boc şi Ungureanu au avut curajul să ia măsurile necesare pentru a depăşi aceste vremuri, pentru a avea o situaţie socială stabilă. Justiţia era independentă, transparentă. Ne-am asumat acest risc, această mare responsabilitate ştiind că vom pierde simpatia multora dintre cei care ne-au votat în 2008, că vom pierde membri ai partidului. Dar trebuia să aibă cineva curajul să facă reformele pe care alte ţări le fac azi, după ce au constatat succesul acestora în România, în timpul Guvernului Boc. Anul trecut, cancelarul german Angela Merkel spunea că modelul Guvernului Boc este unul de urmat, dându-l drept exemplu", a declarat Ioan Oltean.
   
Ioan Oltean a spus că, deşi PDL a pierdut alegerile locale, a câştigat România.
   
"Oameni buni, România a fost salvată de Guvernele Boc şi Ungureanu. România era o ţară stabilă, avea o creştere economică prognozată de peste 2,5 la sută şi o imagine externă extraordinară. Era cea mai bună imagine pe care România a avut-o din 1990 încoace. România se integrase pe deplin în UE, făcând dovada că poporul român nu e cu nimic mai prejos decât celelealte popoare. Am lăsat o ţară în care raportul euro-moneda naţională era echilibrat, inflaţia era sub media europeană, şomajul era redus sub media europeană, poporul avea speranţă că binele e aproape, exista posibilitatea reîntregirii salariilor cu 25 la sută şi restituirea sumelor reţinute de la pensionari. Am lăsat o ţară echilibrată, cu un popor împăcat că lucrurile sunt pe drumul cel bun", a spus el.
   
Ioan Oltean i-a îndemnat pe cei prezenţi să voteze candidaţii ARD la alegerile parlamentare şi să strângă cât mai multe voturi pentru ca alianţa să ajungă la guvernare.
   
În Bistriţa-Năsăud, candidaţii ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt toţi de la PDL. La Camera Deputaţilor candidează politologul Alin Seserman în Colegiul 1, profesorul Vasile Marc în Colegiul 2, preşedintele filialei judeţene, deputatul Ioan Oltean, în Colegiul 3, avocatul Monica Săsărman în Colegiul 4, iar la Senat juristul Eugen Curteanu în Colegiul 1 şi juristul Cristian Florian în Colegiul 2.
   
PDL Bistriţa-Năsăud şi-a propus drept obiectiv să obţină două fotolii de deputaţi şi unul de senator, la fel ca în 2008.
   
La lansarea candidaţilor ARD pentru alegerile parlamentare, care a avut loc la Sala Polivalentă din Bistriţa, au participat peste o mie de persoane, majoritatea membri şi simpatizanţi ai PDL, PNţCD şi ai Forţei Civice din judeţ.
   
Grupul "Iza" şi Dinu Iancu Sălăjanu au prezentat câte un moment artistic.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close