Antena 3 CNN Politică În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă ani grei de închisoare

În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă ani grei de închisoare

În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă în acest moment pedeapsa maximă, respectiv 15 ani de închisoare, în dosarul alegerilor din 2009, în care este acuzată și Elena Udrea.

În numele tatălui, Ioana Băsescu riscă ani grei de închisoare
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Ian 2021   •   15:50

Potrivit datelor venite de la procurori, în timpul campaniei din 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, care au fost administrate atât de Ioana Băsescu, cât și de Elena Udrea, astfel încât campania lui Traian Băsescu să fie susținută prin prisma acestor sume. Cu alte cuvinte, beneficiarul ar fi fost Traian Băsescu. Însă fostul președinte nu apare în dosar.

Dosarul alegerilor din 2009

Pe 24 mai 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. 

Procurorii susțin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. 

Concret, Elena Udrea ar fi pretins şi primit bani pe care i-ar fi folosit pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu, sume cumva ascunse cu ajutorul notarului Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte. 

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de cinci milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. 

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: Ioana Basescu Traian Băsescu
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close