Antena 3 Politică Ioana Mihăilă, primele declarații după ce a fost propusă la Ministerul Sănătății

Ioana Mihăilă, primele declarații după ce a fost propusă la Ministerul Sănătății

de Laura Dinu    |    21 Apr 2021   •   12:30
Ioana Mihăilă, primele declarații după ce a fost propusă la Ministerul Sănătății

USR-PLUS a anunțat că Ioana Mihăilă este propunerea pentru Ministerul Sănătății. USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu, se arată într-un comunicat.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR pentru ministerul Sănătății

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog. Potrivit declaraţiei de avere, deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

În 2020, a încasat 14.400 de lei ca endocrinolog la firma Dermalite SRL, de la care a avut şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a încasat 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a obţinut şi dividende în valoare de 382.000 de lei.

Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său deţine două terenuri intravilane în Oradea un teren de 500 m pătrați obținut prin donație și o cotă într-un apartament din Cluj-Napoca. Are un spațiu comercial de 437 de metri pătrați obținut tot prin donație din 2015. Ioana Mihăilă a fost numită în martie în funcţia de secretar de stat în Ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă și legăturile politice cu Vlad Voiculescu

Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătății din luna martie. Ea a crescut în minister la umbra lui Vlad Voiculescu, așa că cei doi și-ar fi dorit să fie împreună la minister. În 2020, Ioana Mihăila a candidat, din partea USR-PLUS pentru Primăria Oradea. Timp de cinci ani a fost membru PNL Bihor, dar fără să fie activă.

Ea a început să se implice activ în politică în 2018, când a aderat la platforma România 100, iar mai apoi la partidul PLUS.

În Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă a trebuit să se ocupe de atragerea de fonduri europene, dar până în prezent nu a reușit nimic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close