Antena 3 CNN Politică Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș pentru a forma noul guvern

Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș pentru a forma noul guvern

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, anunță Președinția.

Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloș pentru a forma noul guvern
Sursa foto: Hepta/ Octav Ganea / Inquam Photos
de Mia Lungu    |    11 Oct 2021   •   18:57

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind desemnarea lui Dacian Julien Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată, anunță Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a anunțat, după consultările cu liderii partidelor parlamentare, că l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis, după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

×
Parteneri
Iohannis s-ar retrage din cursa pentru şefia NATO
x close