Antena 3 CNN Politică Iohannis - Ciolacu - Orban, înțelegeri pe muchie de cuțit. Cristoiu: Moțiunea a fost începutul anticipatelor

Iohannis - Ciolacu - Orban, înțelegeri pe muchie de cuțit. Cristoiu: Moțiunea a fost începutul anticipatelor

Jurnalistul Ion Cristoiu a explicat, la Antena 3, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a reprezentat, de fapt, începutul anticipatelor.

Iohannis - Ciolacu - Orban, înțelegeri pe muchie de cuțit. Cristoiu: Moțiunea a fost începutul anticipatelor
09 Feb 2020   •   20:27

”E foarte important că în spațiul public se discută ce va face PSD-ul și cum se va opune acestui mecanism al anticipatelor. Căderea Guvernului Orban, care a fost o cădere controlată, nu a fost o surpriză, (...) este începutul anticipatelor. E un mic hop acum cu Guvernul Orban dar în momentul în care pică și acest Guvern, părțile își vor da arama pe față. Părțile, dl Iohannis, PSD și PNL au evitat să arate că fac anticipate și că, de fapt e o criză reală”, a spus Ion Cristoiu, la Antena 3.

În opinia lui Cristoiu, după cea de-a doua cădere a Guvernului Orban, PSD va ieși public și va anunța că asta e situația, că vor urma alegeri anticipate și lucrurile se vor desfășura mult mai rapid.

”PSD știe că nu are cum să câștige aceste alegeri, nici anticipate, nici la termen. E un val de dreapta. Calculele lor sunt: dacă s-ar continua cu situația de Guvern minoritar și o majoritate PSD, calculele lor sunt că în decembrie pierd ambele partide (PSD și PNL) și câștigă USR.

Dacă PSD ar vota Guvernul Orban, am avea un guvern plin care ar organiza localele. Și acest guvern, a doua zi dupa investire, USR va începe o presiune pentru 2 OUG. cea cu alegerile în două tururi, respectiv cea cu președintii de Consilii Județene. În acel moment, PSD a pierdut localele. E limpede”, a mai spus jurnalistul.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Factura electronică devine obligatorie pentru toți comercianții
x close