Antena 3 CNN Politică Iohannis, despre amânarea alegerilor parlamentare: ”Ar fi o încercare jalnică pentru diurnă”

Iohannis, despre amânarea alegerilor parlamentare: ”Ar fi o încercare jalnică pentru diurnă”

Președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu amânarea alegerilor parlamentare: „E încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament, să mai prindă câteva luni de diurnă”.

Iohannis, despre amânarea alegerilor parlamentare: ”Ar fi o încercare jalnică pentru diurnă”
Sursa foto: Presidency
de Andreea Cigolea    |    30 Sep 2020   •   20:00

 

”Nu văd oportună amânarea alegerilor parlamentare. E încercarea jalnică a unor politicieni care știu că nu mai intră în Parlament, să mai prindă câteva luni de diurnă. Ultuimul termen rezonabil, din punct de vedere al mandatului, e 6 decembrie”, spune Klaus Iohannis.

El spune că își dorește ca data alegerilor parlamentare să fie 6 decembrie.

„Niciun politician serios, niciun parlamentar serios nu-și imaginează că poate să stea până la sfântul Așteaptă. Mandatul se termină. Riscăm să intrăm într-o perioadă inadmisibilă. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. Parlamentul nu se dizolvă din oficiu. Mai râmâne, mai iau diurna, mai fac comiții, comitete... Nu mai pot hotărî legi organice, ci pot discuta doar legi simple. Vă dați seama ce catastrofă pentru România, ca în plină iarnă, în plină pandemie, să fie parlamenul plină de oameni care nu pot hotârî mai nimic”, conchide șeful statului.

 

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close