Antena 3 CNN Politică Iohannis - Dragnea, confruntare la Cotroceni

Iohannis - Dragnea, confruntare la Cotroceni

Iohannis - Dragnea, confruntare la Cotroceni
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    09 Mai 2018   •   14:07

A început recepţia de la Palatul Cotroceni unde vor sta faţă în faţă Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.

Recepția oferită cu prilejul Zilei Europei are loc în contextul disputelor între Guvern și președintele Klaus Iohannis.

Este prima întâlnire a celor trei după ce preşedintele a cerut de două demisia prim-ministrului.

Liviu Dragnea a susținut că PSD nu vrea escaladarea acestui conflict. Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, miniștrii, primarul Capitalei și primarii de sectoare au mers la recepția de la Palatul Cotroceni.

Iohannis: Auzim voci care dau vina pe Europa și pe Bruxelles pentru aproape orice

„Mă bucur că celebrăm împreună Ziua Europei care în acest an are o însemnătate foarte mare pentru noi, fiindcă celebrăm Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia. Marcăm în această zi și 140 de ani de la proclamarea independenței de stat a țării noastre. România europeană de astăzi nu ar fi existat fără aspirațiile și sacrificiile generațiilor anterioare. 9 mai a devenit o dată reper pentru uniunea noastră”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Milioane de oameni trăiesc de peste șase decenii o viață mai bună în care drepturile și libertățile le sunt respectate(...). Unii politicieni pun sub semnul întrebării rolul și relevanța Uniunii Europene, ei omit beneficiile uriașe ale apartenenței la acest proiect sugerând că poate ne-ar fi mai bine în afara familiei europene. Auzim voci care dau vina pe Europa și pe Bruxelles pentru aproape orice, este cel mai facil discurs din partea celor deranjați de standardale europene de democrație autentică. Ceea ce nu spun însă acești politicieni este că fără democrație, fără stat de drept, fără legi corecte nu există prosperitate și bunăstare pentru majoritatea cetățenilor, ar exista doar privilegii pentru un grup restrâns aflat la putere”, a mai spus Iohannis.

Anul trecut, la recepţia oferită de către Administraţia Prezidenţială de Ziua Europei a participat şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close