Antena 3 CNN Politică Iohannis: Este inadmisibil ca modificarea Codurilor să fie făcute pentru persoane care conduc Parlament

Iohannis: Este inadmisibil ca modificarea Codurilor să fie făcute pentru persoane care conduc Parlament

Iohannis: Este inadmisibil ca modificarea Codurilor să fie făcute pentru persoane care conduc Parlament
19 Apr 2018   •   14:15

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că este inadmisibil ca unele propuneri de modificare a Codurilor penale să fie făcute cu dedicaţie pentru persoane care conduc Parlamentul.

"Au fost mai multe propuneri care s-au făcut în vederea modificărilor şi acum vă referiţi probabil la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă este nevoie de oarecare modernizare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale şi în unele puncte chiar cu legislaţia europeană. Aceste propuneri sunt bune şi cred că Parlamentul le va prelucra şi va introduce aceste chestiuni. Alte propuneri care au fost făcute, nu vreau să detalieze acum în acest cadru, sunt total inacceptabile şi cred că discuţia parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuţie şi care trebuie să iasă din discuţie. Un principiu, însă, cred trebuie să-l înţeleagă toată lumea. Este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic acum ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, a subliniat că în statul de drept nu se pot face "intermedieri".

"Eu nu am comentarii de făcut asupra propunerilor de lege, asupra discuţiei interne în ce priveşte România. Cu siguranţă şi pe baza experienţei şi din ţara mea ştiu că este nevoie să lucrăm foarte mult asupra tematicilor acestea de luptă împotriva corupţiei, privind statul de drept. Sunt bazele convieţuirii noastre în Europa. Cred că trebuie să facem cu toţii un efort în ţările noastre pentru a aborda aceste tematici într-un mod dialectic, fără a face din asta un element de luptă. Italia, din păcate, a trăit ani întregi de lupte asupra acestor chestiuni şi dacă există o lecţie pe care noi putem să o tragem de aici este că în statul de drept nu se pot face intermedieri şi nu se poate pune pe aceasta un conflict interminabil în interiorul unei ţări. Noi, din păcate, am trăit acest lucru şi de aceea noi aducem contribuţia noastră, respectând evident totala autonomie a acestei ţări", a arătat Gentiloni.

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Codul Penal Klaus Iohannis
Parteneri
Imagini cu solistul Coldplay, Chris Martin, la plimbare prin parcul Cișmigiu
x close