Antena 3 CNN Politică Iohannis, declarație după Summitul ”Iniţiativei celor Trei Mări”: A fost o întâlnire de succes cu rezultate foarte bune

Iohannis, declarație după Summitul ”Iniţiativei celor Trei Mări”: A fost o întâlnire de succes cu rezultate foarte bune

Iohannis, declarație după Summitul ”Iniţiativei celor Trei Mări”: A fost o întâlnire de succes cu rezultate foarte bune
18 Sep 2018   •   13:24

Update:  Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, după întâlnirea cu liderii de stat şi de guvern care au venit în România pentru Summitul Iniţiativei celor Trei Mări. Președintele a declarat că a fost un Summit excelent, cu rezultate care deschid teape în evoluția inițiativei.

”Asumarea de către România organizării Summitului de la București a avut ca argument principal potenționalul acestei inițiative de a se adresa nevoii reale a celor 12 state participante de dezvoltare economică și interconectare regională, în vederea atingerii convergenței cu Europa de Vest. Pot spune acum la finalul Summitului că a fost o reuniune de succes, cu rezutlate palpabile care deschid o nouă etape în evoluția inițiativei. Mă bucur că am avut un Summit excelent în ciuda dificultăților noastre de politică internă, spre beneficiul României al dezvoltării noastre economice”, a declarat Iohannis.

Știrea inițială: Klaus Iohannis i-a primit la Palatul Cotroceni pe liderii de stat şi de guvern care au venit în România pentru summitul Iniţiativei celor Trei Mări. Printre aceştia se numără preşedintele Croaţiei şi premierul Poloniei. Reuniunea are mize uriaşe pentru ţara noastră.

La ora 10.40, preşedintele Iohannis i-a primit la Cotroceni pe participanţi, iar de la ora 11.00 are loc o sesiune plenară - ”An Initiative which delivers - key projects in energy, transport, digital interconnections. The 3SI as catalyst for the cohesion and convergence of the EU and for the strengthening of the transatlantic link”, la care vor participa preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nouă şefi de stat, doi preşedinţi de Parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe.

Iniţiativa celor 3 Mări poate consolida dezvoltarea economică per ansamblu şi consolidarea Uniunii Europene, într-un moment în care ne pregătim pentru a lua decizii importante privind viitorul Uniunii. (...) Credem că, în contextul provocărilor la nivel global, avem nevoie ca UE şi SUA să fie cât mai apropiate posibil - politic, economic şi din punct de vedere al securităţii”, a declarat Iohannis.

 

Concomitent, la Romexpo, are loc Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, ce are ca obiectiv stimularea iniţiativelor de afaceri şi investiţiile în regiune. 

O autostradă care să lege vestul ţării de Bulgaria, o linie de cale ferată din Polonia până la Constanţa sau un nou pas spre câştigarea independenţei energetice sunt doar câteva dintre obiectivele pe care România îşi doreşte să le atingă. 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close