Antena 3 CNN Politică Iohannis, mesaj dur pentru parlamentari: cere proceduri mai simple pentru aleşii penali

Iohannis, mesaj dur pentru parlamentari: cere proceduri mai simple pentru aleşii penali

Iohannis, mesaj dur pentru parlamentari: cere proceduri mai simple pentru aleşii penali
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    13 Feb 2015   •   14:34

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, proceduri mai simple pentru aleşii penali. 

 
"Procedurile pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor şi cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniştri şi foşti miniştri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple şi mai transparente. 
 
Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor", a scris preşedintele, joi, pe contul său de Facebook.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, că se aştepta ca Senatul să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatoului PNL Varujan Vosganian, precizând că votul senatorilor arată că nu s-a înţeles pe deplin necesitatea schimbării.
 
"Mă aşteptam ca Senatul să încuviinţeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât şi în recentul discurs ţinut în plenul Parlamentului", a transmis preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European.

Lacrimile l-au ajutat pe senatorul Varujan Vosganian să scape de urmărirea penală.
 
Senatorii l-au scăpat, joi, pe Varujan Vosganian de urmărirea penală. Senatul a respins solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru" şi 5 voturi fiind anulate

Solicitarea procurorului general al Parchetului ICCJ în cazul lui Vosganian a fost adresată Senatului, în dosarul în care fostul ministru al Economiei este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008.
 

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian Klaus Iohannis
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close