Iohannis: ONU să fie mai puţin tolerantă cu conflictele din Transnistria, Georgia şi Nagorno-Karabah

29 Sep 2015   •   19:42
Iohannis: ONU să fie mai puţin tolerantă cu conflictele din Transnistria, Georgia şi Nagorno-Karabah Foto: Facebook
Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marți, la Adunarea ONU, că Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante cu conflictele din Transnistria, Georgia și Nagorno-Karabah.
 
"Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia şi Nagorno-Karabah. Orice status quo în situații contrare dreptului internațional sunt întotdeauna fragile şi pot conduce la izbucniri ocazionale ale violenței", a subliniat Iohannis, în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, informează Agerpres.
 
El a susținut că "lipsa de acțiune în astfel de situații dă naştere impresiei eronate că obținerile ilegale de teritoriu, în detrimentul statelor suverane şi independente, sunt posibile şi tolerate".
 
"Este cazul situației din Ucraina, în privința căreia Națiunile Unite şi Consiliul de Securitate, în special, nu au luat măsurile de acțiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU. Îndemnăm toate statele membre ale Consiliului de Securitate să acționeze responsabil şi să decidă în interesul păcii şi al securității internaționale şi în conformitate cu dreptul internațional în soluționarea situației din Ucraina", a completat şeful statului român.

Parteneri
x close